Amsterdam, considerat cel mai bun oraș pentru turiști din Europa

featured image (4) (3) jpg

Amsterdam este considerat cel mai bun oraș pentru turiști din Europa, conform unui studiu realizat de Visa Guide, la care au luat parte călători din peste 32 de țări. Amsterdam întrece Roma (Italia) și Zagreb (Croația) în topul realizat de portalul specializat în călătorii.

Pentru rezultatul final s-au luat în calcul mai multe aspecte. Siguranța pe care turiștii au simțit-o în orașul respectiv, capacitatea de a discuta cu angajații hotelurilor și ai restaurantelor, dar și cu localnicii. De asemenea, atracțiile turistice și prețurile joacă și ele un rol important în topul realizat de Visa Guide.

Topul complet este următorul:

1. Amsterdam (Olanda)

În jur de 20 de milioane de turiști vizitează anual Amsterdam. E considerat orașul în care ai ce face ca să te distrezi, iar în același timp ai numeroase atracții turistice. Muzeul biografic al Casei Anne Frank reprezintă ceva ce merită să vezi cu siguranță, la fel ca Palatul Regal din piața Dam, construit între 1648 și 1665, cu o arhitectură deosebită. Cartierul Jordaan este și el deosebit și nu rata nicicum o croazieră pe numeroasele canale. Ține cont că Amsterdam este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, iar vremea este capricioasă. Nu ar fi rău să iei o umbrelă cu tine indiferent de perioada anului în care vizitezi orașul.

2. Roma (Italia)

Superba capitală a Italiei ocupă locul doi în topul celor de Visa Guide. Roma este ca un muzeu în aer liber, cu zeci de atracții turistice. E suficient doar să o iei la pas pe străzile orașului și sunt șanse mari să vezi ceva ce te atrage. Dacă ajungi în Roma, fă o vizită și la Vatican, un loc cu adevărat special. Vizitează Panteonul, Piața Veneția, Fontana di Trevi, Treptele Spaniole și Cartierul Trastevere. Desigur, simbolul orașului este Colosseumul - cea mai importantă clădire ruină a Imperiului Roman. Are 189 de metri lungime, 156 metri lățime și aproape 50 de metri înălțime. E vizitat anual de aproximativ 6 milioane de oameni și îl poți vedea și în filme și jocuri. Spectre, un film din seria James Bond, The Fall, Jumper, The Portrait of a Lady și Roman Holiday au avut scene realizate la Colosseumul din Roma. Gladius, Civilization 5: Gods And Kings și Imperator: Rome sunt trei jocuri ce se petrec în acest obiectiv turistic, care a atras și producătorii de pacanele online. Colosseumul din Roma este un simbol în unul dintre cele mai tari sloturi ale verii, Around the World, creat de compania Endorphina. Într-o incursiune distractivă în jurul lumii, jocul te poartă în locuri spectaculoase ca Piramidele din Egipt, Templul Taj Mahal și Marele Zid Chinezesc.

3. Zagreb (Croația)

Chiar dacă nu are deschidere la mare, Zagreb este un oraș pe care ai de ce să îl vizitezi. Capitala Croației e împărțită în două părți: Orașul de Sus (Gornji Grad) și Centrul (Donji Grad). În Orașul de Sus vei găsi numeroase obiective turistice, în timp ce centrul este împânzit cu magazine, restaurante și terase. Biserica Sfântul Marcu, din secolul al XIII-lea, este o atracție turistică majoră prin prisma acoperișului său. Piața Bana Josipa Jelacica o poți vizita pentru a lua masa la restaurantele din zonă, iar Poarta de Piatră este unul dintre simbolurile orașului Zagreb. În ea se află o parte din rămășițele zidurilor vechi ale orașului.

În continuarea topului se afla următoarele orașe: Londra (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Madrid (Spania), Praga (Cehia), Paris (Franța), Berlin (Germania) și Viena (Austria). Niciun oraș din România nu a fost inclus în acest top, chiar dacă numărul turiștilor străini care vizitează țara noastră este în creștere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net