Cum să începeți o remodelare completă a apartamentului?

Ultima actualizare:

Achiziţionarea apartamentelor nerenovate sau a celor noi, dar nefinisate este o variantă apreciată de mulţi români. Costurile considerabile mai mici de achiziţie, dar şi opţiunile numeroase de personalizare a fiecărei încăperi sunt principalele motive pentru care sunt preferate locuințele nerenovate. În rândurile următoare ne-am propus să analizăm câteva aspecte importante despre amenajarea interioară a unui apartament la zero, dar şi detalii despre costurile unei astfel de lucrări.

image

Remodelarea completă a unui apartament vechi  

Dacă vorbim de un apartament vechi, trebuie să planificaţi cu atenție toate operațiunile. Trebuie să ştiţi, că faţă de apartamentele noi, acestea vor necesita operațiuni suplimentare, precum: decopertarea pereților, îndepărtare a parchetului vechi, eliminarea molozului, înlocuire completă a instalaţiei electrice şi a instalaţiei sanitare. În cele mai multe situații aceste operaţiuni sunt indispensabile, iar nerealizarea lor poate genera, ulterior, costuri suplimentare. 

Înainte de a iniția orice lucrare este recomandat să discutați cu specialişti în construcții, care vă vor oferi informații corecte cu privire la operațiunile de renovare. Aceștia vă pot furniza şi soluții avizate cu privire la realizarea unor modificări interioare, legate de îndepărtare a unor pereți, uşi, ferestre sau construirea altor elemente suplimentare în vederea unei compartimentări optime sau care vă va permit să organizați eficient întregul spațiu din apartament. Trebuie să ţineţi cont că orice modificare interioară trebuie realizată doar după obținerea avizelor furnizate de institutele de construcţii şi proiectare locale. 

Pentru a eficientiza operațiunile ulterioare, respectiv de consolidare/finisare a pereților şi podelelor, montare a instalaţiilor electrice şi sanitare este indicat să colaboraţi cu echipe de specialişti interdisciplinare. O astfel de organizare va permite desfășurarea rapidă a lucrărilor, iar rezultatele finale vor fi cele dorite. 

Odată pregătiţi şi finisaţi pereți şi podele se va putea trece la zugrăvirea pereților, montarea gresiei, a faianţari, a parchetului, a instalaţiilor sanitare aflate la vedere (calorifere, robineţi, baterii, ș.a.) şi a elementelor  electrice, respectiv corpuri de iluminat, prize și întrerupătoare.  

Costurile pentru renovarea unui apartament vechi sunt influențate prețul plătit pentru manoperă și costuri pentru materiale. La aceste cheltuieli se adaugă şi prețul ce trebuie achitat pentru decopertarea locuinței, manipularea, transportul şi aruncarea molozului. Trebuie menționat că deşeurile rezultate în urma construcțiilor se vor arunca în spații special amenajate, unde se achită şi o taxă de mediu. 

Renovarea unui apartament nou fără finisaje 

Renovarea unui apartament nou, fără finisaje se poate planifica cu ajutorul inginerilor constructori. Aceștia vor organiza întreaga lucrare pe etape. Vor măsura suprafeţele ce trebuie tencuite şi finisate şi vor întocmi necesarul de materiale. Ulterior, specialiștii vor oferi recomandări cu privire la tipul finisajelor ce pot fi incluse. În funcție de dimensiunea apartamentului dar şi de numărul de operațiuni ce trebuie realizate se va estima şi costul lucrării.  

Apartamentele noi nefinisate vor necesita realizarea rețelelor electrice şi sanitare, deci pentru eficientizarea procesului de renovare şi în aceste situaţii se recomandă colaborarea cu echipe de specialişti în construcţii, electricieni şi instalatori. 

Indiferent de tipul apartamentului renovat, vechi sau nou fără finisaje, costurile sunt influențate de suprafața acestuia, materiale utilizate, tipul de finisajelor incluse. Acestea pot porni de la 6.500 euro pentru un apartament cu o suprafaţă de 60 mp, dar pot a ajunge și până la 25.000 euro.  

Înainte de a iniția un astfel de proiect puteți solicita o ofertă specialiştilor şi veți primi o estimare de preţuri renovare apartament. Totuși trebuie să ţineţi cont de faptul că costurile sunt orientative, acestea se pot modifica pe parcursul lucrării fiind influenţate de modificarea costurilor pentru materiale, dar şi de executarea unor operaţiuni neprevăzute ce pot apărea în astfel de situaţii.  

Pentru a beneficia de rezultatele dorite, de lucrări durabile și preţuri corecte este important să colaboraţi cu specialişti, iar echipele de specialişti vă stau la dispoziție în acest sens.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net