Dormitor că în reviste, iată ce trebuie să faci!

Care model de pat să aleg, ce formă să aibă pernele, câte lămpi și ce model, din ce material să fie draperiile – și alte zeci de întrebări îți poți pune atunci când îți amenajezi sau redecorezi dormitorul.

 Foto: www.trendir.com
Foto: www.trendir.com

Pentru a-ți ușura deciziile, iată câteva lucruri de care trebuie să ți cont atunci când pornești un astfel de proiect:

1. Decide în primul rând în ce culoare vrei să fie dormitorul, care este paleta care te reprezintă. Ai de ales dintre culori pale, neutre și delicate și culori intense. Experimentează, dar ține cont de cum influențează somnul culorile din mediul înconjurător.

Oricum, poți alege culori pale pentru pereți și mobilă, și culori puternice pentru decorațiuni.

2. Evită să aglomerezi dormitorul, lăsându-ți spațiu de mișcare. Cu cât are suprafața mai mică, cu atât este mai important să renunți la unele obiecte de mobilier sau să jonglezi cu spațiu astfel încât să-l valorifici la maxim. De exemplu, poți opta pentru dulapuri mai înguste dar până în tavan și cu uși cu oglindă.

3. Apropo de mobilă, pentru a crea senzația de spațiu, alege un stil cu linii fine, ușoare, care să nu copleșească vizual. Una este un pat din lemn de nuc cu tăbli cu model sculptat, alta este un pat din fier forjat.

4. Joacă-te cu obiectele de iluminat și cu lumina naturală. Ai la dispoziție veioze, lapadare, lămpi de citit, dimmere și draperii. Nu încărca inutil, dar crează 2-3 nivele de iluminat.

5. Alege materiale moi și confortabile pentru covoare, schimburile de pat, cuverturi și perne, precum și tapițeria mobilierului din dormitor. Toate acestea crează o senzație de confort.

6. Nu neglija tavanul atunci când amenajezi dormitorul. Dacă trebuie să rămână alb, lasă-l alb, dar dacă poți să adaugi elemente de decor sau te poți juca coloristic, atunci nu ezita să-l integrezi în conceptul de design.

7. Crează-ți o zonă de relaxare, un loc special în care să poți să citești o carte, meditezi sau doar să admiri priveliștea. Un fotoliu confortabil, câteva perne pe un pervaz mai lat, orice, doar pentru tine și gândurile tale.

8. E ok să apelezi la un profesionist, dar nu este obligatoriu. Și în nici un caz nu trebuie să renunți la preferințele tale. La urma urmei acesta este un spațiu intim, în care te relaxezi, odihnești, refaci după o zi de muncă, și dacă nu te regăsești și nu te reprezintă, efectul va fi invers celui scontat.

Dar pentru mai multe tips&triks despre cum să-ți amenajezi dormitorul, citește în articolul pe larg din Casa Magazin

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net