Sfaturi utile pentru a vă proteja buzunarele fără a vă schimba stilul de viață în criza financiară din toamnă

Ultima actualizare:

Nici nu a venit încă o criză economică de proporții, dar analiștii financiari din toată lumea deja ne asaltează cu vești din ce în ce mai triste.

image

Conform celor mai puternice voci ale experților în economie din Statele Unite și Europa, ne așteaptă vremuri sumbre cu creșteri mari de prețuri și doar cei care se vor pregăti din timp vor putea să reziste cum trebuie în timpul crizei. Din fericire, există câteva decizii pe care le putem lua pentru a ne face viitorul mai roz anul acesta:

1. Renunțați la a cumpăra haine și accesorii de proastă calitate la prețuri mari

De cele mai multe ori, în vremurile prospere din punct de vedere economic, firmele care manufacturează și vând haine din materiale ușor de replicat, transportat și depozitat precum poliesterul fac vânzări record. Da, toată lumea cumpără design-uri superbe la prețuri mici și ne place să facem shopping cantitativ, dar aceste distracții trebuie să ia o pauză dacă ținem la buzunar.

În timpurile în care trebuie să mai strângem fermoarul portofelului, încercați să schimbați tradiționalele haine care arată superb dar se strică după 2-3 purtări cu haine din materiale de calitate, cum ar fi bumbacul. Acesta rezistă în timp, se îngrijește ușor și are mereu o imagine clasică potrivită oricărei împrejurări. Puteți găsi haine și accesorii din materiale naturale, la prețuri mai mult decât decente, într-un catalog online cu produse.

2. Profitați de reducerile la alimente nepererisabile

De mult apuse sunt vremurile în care orice familie avea o cămară plină de conserve, murături, dulcețuri, compoturi și alte alimente greu perisabile pe care se puteau baza în cazul unor vremuri cu alimente puține. Scumpirile din lunile viitoare vor afecta în mod particular domeniul alimentației și, chiar dacă apartamentele noi nu au tradiționala cămară prevăzută în planul de construcție, poate ar fi momentul să improvizați un dulap special în care să reînviați această tradiție.

Profitați de reducerile din orice supermarket și faceți rezerve serioase cu bani mai puțini de conserve cu legume, fructe, carne, cereale și mâncare gata preparată. Mai mult, chiar dacă până acum nu aveam destulă răbdare să ascultăm poveștile bunicilor despre foamete și vremurile post-război, poate nu ar strica să dați un telefon celor mai înțelepți din familie și să le cereți sfaturi. Experiența este singura materie la care examenul se dă înainte de predare.

3. Budgeting, budgeting, budgeting!

Dacă sunteți genul de om care știe exact direcție fiecărui leu câștigat cu greu, felicitări! Cu siguranță aveți deja un cont de economii plin cu bani care vă vor salva, într-o oarecare măsură, în vremuri grele. Ceilalți dintre noi care am preferat să dăm frâu liber dorințelor materiale în ultimii ani trebuie să profităm de acest ultimatum economic și să ne punem ordine în finanțe, vrem nu vrem.

Acum este momentul să vă analizați cu atenție veniturile și cheltuielile și să încercați să înclinați balanța către o diferență cât se poate de mare. Puneți de-o parte cât de mulți bani puteți și, chiar dacă pare imposibil, încercați să găsiți o sursă de venituri în plus față de job-ul pe care îl aveți în acest moment. Dacă acest lucru nu poate fi realizat, apelați la toate modalitățile de a reduce cheltuielile lunare, cele mai clasice fiind următoarele:

- înlocuiți becurile din casă cu unele care consumă puțină energie electrică pentru a reduce facturile;

- renunțați la mâncarea comandară și gătiți toate mesele acasă;

- mâncați fructe și legume de sezon, sunt mai ieftine decât cele exotice;

- profitați de reducerile din magazine atunci când vreți să gătiți o rețetă nouă și ghidați-vă în funcție de alimentele reduse atunci când alegeți ce urmează să gătiți;

În concluzie, putem trece peste perioadele dificile din punct de vedere financiar dacă reușim să ne organizăm corespunzător din timp. Acum este cel mai bun moment să puneți ordine în finanțe, să implementați strategii de creștere a veniturilor sau reducere a cheltuielilor și să investiți în produse de calitate care să dureze.

Indiferent dacă vorbim despre alimente, haine sau cadouri pentru cei dragi, puteți găsi imediat produse de calitate la prețuri mai mult decât acceptabile dacă urmăriți cu atenție ofertele de pe piață. Cine știe, poate aceste sfaturi și idei se vor fixa în traiul nostru de zi cu zi pentru tot restul vieții, iar stimularea prosperitatății pe plan financiar va deveni un obicei pe care îl facem de plăcere, nu de nevoie.

image
image
image
image
image
image
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
femeie trista Sursă: pixabay.com
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net