Viața se scumpește de la 1 iulie 2022! Vești proaste pe toate fronturile pentru români

Ultima actualizare:

Prima zi a lunii iulie aduce o serie de modificări importante care vor afecta buzunarele românilor. Concret, toata viața va fi perturbată. De la vacanțe și restaurante până la dulciuri, țigări și călătorii cu trenul - totul va fi afectat la începutul „lunii lui cuptor”.

Scumpiri importante de la 1 iulie 2022
Scumpiri importante de la 1 iulie 2022

Dacă valul de căldură, doi ani de pandemie și o inflație galopantă nu atârnă suficient pe umerii românilor, guvernul le-a mai dat câteva „cadouri” în plin sezon estival.

În primul rând trebuie menționat că, de la 1 iulie 2022, românii care merg cu trenul vor umbla mai adânc în portofel. De astăzi, preţul unui bilet de tren este cu 20% mai mare.

Citește și Scumpiri în România. Care este evoluția prețurilor și când se vor stabiliza

Val de scumpiri de la 1 iulie 2022. Prețurile trenurilor se scumpesc cu 20%. Cât costă un bilet până la Brașov sau Constanța?

Vestea nu este deloc de bun augur, mai ales în condițiile în care pe perioada vacanței de vară se circulă mult mai des spre munte și spre mare. De astăzi, pentru o călătorie Bucureşti-Braşov, românii vor plăti 54 lei, cu 10 lei mai mult decât o făceau până acum.

Vezi și Când începe plata ajutoarelor sociale de 700 de lei și de 250 de lei

Bugetul către mare este și el afectat. Dacă înainte plăteam 55 lei pentru o călătorie . Bucureşti-Constanţa, acum vom plăti cu 12 lei mai mult. 

CFR va continua să acorde reduceri pentru cumpărarea biletelor online, direct de pe site sau din aplicaţia mobilă, pentru călătoria dus-întors. De reduceri pot profita și cei care achiziționează biletul cu peste 10 zile înainte.

Scumpiri de la 1 iulie 2022! Vor fi afectate concediile românilor

Tot din prima zi a lunii iulie, TVA-ul va crește de la 5% la 9% pentru serviciile de restaurant şi catering, dar și pentru serviciile de cazare în cadrul regimului hotelier. De asemenea se vor anula și o seria de facilități la TVA, iar accizele se vor majora.

În aceste condiții, cazarea și masa la restaurant, dar și băuturile alcoolice, precum si cele care conțin zahăr vor afecta semnificativ buzunarul unei familii care merge în concediu.

Vești proaste pentru români! Scumpiri importante la cumpărături

TVA-ul a crescut de la 9 la 19% pentru produsele care conțin zahăr, începând cu 1 iulie 2022. În plus, accizele la alcool se majorează cu 20%, iar accizele la țigarete se modifică cu o creștere lineară de 31 de lei pe an. 

Toate aceste schimbări vor afecta cu siguranță coșul de cumpărături al românilor. Se anunță un weekend complicat la shopping, dar și în concedii. Singura veste bună e legată de ieftinirea benzinei cu 50 de bani. După o jumătate de an atât de complicată din punct de vedere financiar, scăderea a părut insignifiantă pentru majoritatea cetățenilor, care au ales să-și verse nervii pe rețele sociale.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net