Trei planuri de dezvoltare personală la îndemână

Ultima actualizare:

Viața ar trebui să fie o continuă dezvoltare personală pe mai multe planuri pentru ca fiecare persoană să fie mulțumită de ceea ce a devenit în fiecare perioadă prin care trece.

Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Știm că uneori când auzi de dezvoltare personală îți răsună în cap doar clișee, însă, atâta timp cât poți să treci peste acestea și să găsești ce te ajută pe tine, vei fi mult mai mulțumit de urmări.

Există mai multe planuri pe care poți să le ”ataci” în funcție de nevoile fiecărei perioade în care te afli.

În articolul de azi îți arătăm câteva direcții în care poți să mergi și, dintre acestea, poți să le alegi pe cele potrivite ție.

Direcții spre o dezvoltare personală armonioasă

Se poate întâmpla uneori ca dintr-o acțiune pe care o faci să urmeze un șir lung de îmbunătățiri și atunci să te convingi de utilitatea dezvoltării personale în viața ta.

1. Mental

Poate cel mai bine poți să observi dezvoltarea personală din punct de vedere mental și aici există mai multe planuri despre care vom vorbi în continuare.

Planul de învățare este unul care neapărat trebuie să fie continuu pentru ca să simți că nu stai niciodată pe loc.

Alege un interval de timp în care să faci un curs nou care să te ajute și pe plan profesional. Sunt multe cursuri on-line pe piață care oferă extrem de multe beneficii în sensul dezvoltării de noi competențe care îți vor crește atât stima de sine dar și obținerea de venituri suplimentare: curs de expert accesare fonduri europene, cursuri de IT sau de hobby, cum ar fi croitorie, de aranjamente florale. Toate acestea depind și de pasiunile pe care le ai sau domeniile în care îți dorești să crești.

Planul de relaxare care spune să aloci minimum 30 de minute pe zi unei activități care îți face plăcere: citește, desenează sau pictează, petrece timp alături de cei dragi sau, de ce nu, de unul singur, dacă asta îți face plăcere. Dezvoltând acest obicei vei învăța să iei pauze, atunci când mintea ta o cere, și să te delectezi cu lucruri dragi ție.

2. Fizic

O vorbă spune ”Mens sana in corpore sano” - adică minte sănătoasă în corp sănătos - și acest lucru este cât se poate de adevărat.

Indiferent dacă îți place să mergi la sală sau mai degrabă să faci exerciții acasă, să alergi sau să te plimbi, acordă acestor activități cel puțin 30 de minute pe zi vei vedea cât de tare o condiție fizică bună o influențează și pe cea mentală.

Acest plan nu înseamnă însă doar exerciții fizice, ci și o dietă care îți face bine - nu vorbim despre slabire aici, ci despre o dieta care aduce nutrienții necesari bunei funcționări a corpului - și pe care să o respecți și mai ales un program de somn de care să te ții cât de mult poți.

Desigur, când vine vorba de somn există excepții atunci când vine vorba de ora de culcare - vizite făcute sau primite, petreceri sau călătorii, însă important este să încerci să respecți măcar ora de trezire.

Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Mai mult decât atât, încearcă să aloci până la 30 de minute în timpul zilei pentru un power nap care te va ajuta să te deconectezi și să te ajute să continui ce aveai de făcut, cu forțe noi.

3. Spiritual

Iar atunci când spunem spiritual nu ne referim neapărat la religie, ci mai degrabă la suflet și felul în care rezonăm cu noi înșine și ascultăm și de partea care ține de latura mai puțin rațională a vieții.

Planul spiritual cuprinde mai multe posibile aspecte:

●     meditație - pe care poate oricine să o practice oricând simte nevoia. Noi îți recomandăm să îți rupi câteva minute dimineața pentru a dezvolta un plan mental a ceea ce urmează să faci în ziua respectivă și seara pentru a-ți elibera mintea înainte de somn.

●     religia este un subiect delicat în care nu ne dorim să intrăm, însă, dacă dte numeri printre cei cărora le face bine mersul la biserică sau rugăciunea, te sfătuim să le acorzi o mare importanță.

●     yoga face bine atât spiritualității, cât și trupului, așa că, practicând-o, obții două efecte pozitive cu un singur exercițiu.

Dezvoltarea personală este un subiect care ține de fiecare și este important să ne ocupăm de fiecare plan dintre cele de mai sus pentru a crește armonioas pe tot parcursul vieții.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net