Ce cauzează, de fapt, îmbătrânirea pielii. Mihaela Bilic vine cu explicații surprinzătoare: „Aspectul și calitatea pielii țin foarte mult de moștenirea genetică”
Mihaela Bilic, specialistă în nutriție dezvăluie că procesul de îmbătrânire al pielii nu poate fi încetinit prin alimentație, ci că acest lucru depinde de echilibrul hormonal și moștenirea genetică. De asemenea, medicul nutriționist a vorbit și despre postul intermitent și consumul de zahăr.
Cele 3 alimente care afectează calitatea pielii
Mihaela Bilic spune că aspectul și calitatea pielii depind foarte mult de moștenirea genetică și echilibrul hormonal, nicidecum de alimentație. Hormonii sunt responsabili chiar și pentru hidratare, însă există 3 alimente care ne pot afecta calitatea pielii.
„Aspectul și calitatea pielii țin foarte mult de moștenirea genetică și echilibrul hormonal. Nici măcar gradul de hidratare nu depinde de cantitatea de apă pe care o bem. Tot hormonii sunt responsabili de hidratarea pielii. Cele trei elemente cu impact devastator asupra calității pielii sunt zahărul, fumatul și soarele”, a declarat Mihaela Bilic pentru Viva.
Medicul nutriționist a explicat, de asemenea, că zahărul este dăunător și că ar trebui consumat în cantități foarte mici. Fie că este vorba despre zahăr brun, alb sau miere, Mihaela Bilic susține că nu există niciunul mai sănătos decât altul, toate având același efect asupra organismului.
„Zahărul este un ingredient, nu un aliment. Ar trebui să îl folosim în cantitate foarte mică, precum sarea. Zahărul crește oxidarea la nivelul celulelor și ne ruginește pe interior. Nu există un zahăr mai sănătos decât altul, toate au același efect și același număr de calorii. Aveți grijă ca el să fie doar un condiment în viața voastră”, a mai explicat specialista pentru sursa citată.
Ce spune Mihaela Bilic despre postul intermitent și consumul de dulciuri
Cât despre postul intermitent, specialista spune că este complet sănătos și normal, iar acest regim ajută la la slăbit în mod eficient.
„Americanii au inventat noțiunea de post intermitent ca să permită oamenilor să consume doar o masă pe zi, ceea ce este sănătos și normal. Să mâncăm mai rar ne face bine și ne ajută să și slăbim. Deci, să nu vă fie frică de foame!”, a mai spus Mihaela Bilic.
Dulciurile sunt recomandate întotdeauna după masă, spune Mihaela Bilic. Motivul? Se pare că acestea îngrașă mai puțin atunci când sunt consumate cu stomacul plin.
„Categoric, după masă. În momentul în care stomacul este plin cu mâncare, zahărul se absoarbe mai lent și mai puțin. Deci, desertul îngrașă mai puțin dacă este consumat după masă, niciodată pe burta goală!”, a adăugat aceasta.