Ceaiul banal care poate susține sănătatea creierului. Ce au descoperit oamenii de știință
Nu numai greutatea corpului este afectată de dietă, ci și modul în care organele noastre interne funcționează. Folosindu-se de scanări RMN, medicii pot estima vârsta creierului, pe care o compară apoi cu cea biologică. Iar pentru ca creierul să rămână cât mai tânăr, este important să consumăm acest ceai.

Atunci când vârsta creierului este mai mică decât cea biologică, este, evident, un semn bun. În cazul opus, atunci când creierul nostru este mai bătrân decât ar trebui să fie, există un risc mult mai ridicat de probleme cognitive. Iar una dintre cele mai simple modalități de a sprijini sănătatea creierului este dieta.
Un studiu recent arată că există o modalitate de a ne modifica dieta în așa fel încât să susținem cât mai mult sănătatea creierului nostru. Practic, este vorba despre consumul de ceai verde în cadrul unei diete mediteraneene „verzi”, foarte bogată în plante și în polifenoli.
Ceaiul care susține sănătatea creierului
Cercetătorii au urmărit atent vârsta creierului, alături de alte proteine sanguine legate de inflamație. Iar concluzia la care s-a ajuns a fost că persoanele care au ținut o dietă „green-Med”, adică o dietă mediteraneană cu un aport special de polifenoli, aveau cele mai sănătoase creiere.
Aceste analize au fost efectuate de către o companie din Israel vreme de 18 luni, iar aproximativ 300 de persoane care sufereau de obezitate abdominală sau aveau un nivel anormal de grăsimi în sânge, au luat parte la studiu. Ei au fost împărțiți în trei grupe, primul fiind cel care consuma alimente obișnuite sănătoase, al doilea ținea o dietă mediteraneană obișnuită, iar al treilea respecta dieta mediteraneană „verde”.
Ceaiul verde poate fi benefic pentru creier
De-a lungul celor 18 luni, nivelul proteinelor galectina-9 și decorina, asociate cu un creier mai bătrân, a scăzut semnificativ în rândul celor care țineau varianta verde a dietei. Practic, patru cești de ceai verde pe zi și șapte porții de nuci pe săptămână au dus la o scădere a nivelului proteinei galectina-9.
Iar pentru viața noastră de zi cu zi, acest lucru înseamnă că ar trebui să adăugăm ceaiul verde în dieta noastră zilnică, alături de nuci și legume verzi. De asemenea, carnea roșie ar trebui înlocuită cu cea de pasăre sau de pește.
































