Cum se pregătește faimoasa plăcintă sărată cu dovleac. Este o rețetă simplă cu un gust unic și delicios
Atunci când vine vorba despre plăcinta de dovleac, cei mai mulți dintre noi ne vom gândi la un preparat dulce, pe care îl servim drept desert. Însă există și o rețetă cu totul specială de plăcintă sărată pe care trebuie să o încercăm în această toamnă.

Plăcinta de dovleac este un preparat despre care cei mai mulți dintre noi ne gândim ca la un desert. Însă această rețetă delicioasă de plăcintă de dovleac sărată are un gust cu totul deosebit și este foarte ușor de pregătit!
De ce ingrediente este nevoie
Pentru a pregăti această plăcintă delicioasă nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre aproximativ 250 de grame de dovleac tăiat în cubulețe, un morcov mărunțit, jumătate de ceapă, un cățel de usturoi, 40 de grame de mazăre, cât și o mână generoasă de spanac.
De asemenea, pe lista ingredientelor se mai află și două linguri de făină, 120 ml de supă de legume sau apă, aluat pentru plăcinte, două linguri de ulei de măsline, boia, cimbrișor, sare cât și piper.
Este o plăcintă foarte ușor de pregătit
Din fericire, această rețetă unică este foarte ușor de pregătit, chiar și de cei dintre noi care nu avem foarte multă experiență în bucătărie! Potrivit gourmandelle.com, primul pas pe care trebuie să îl facem este să mărunțim cât mai bine ceapa și usturoiul. Ele trebuie călite în tigaie alături de ulei de măsline până când devin transparente.
Mai departe, dovleacul și morcovul trebuie introduse în tigaie, vreme de cinci minute. Pasul următor este să presărăm făina și să mai călim vreme de 30 de secunde, după care vom adăuga supa de legume și condimentele. Ingredientele vor trebui lăsate în tigaie vreme de 10 minute, timp în care vom amesteca constant.
Apoi, se adaugă spanacul și mazărea, se amestecă, iar tigaia este luată de pe foc. Între timp, aluatul va fi așezat în vasul de copt și vom pune umplutura. Ea va fi acoperită cu un alt strat de aluat iar marginile vor fi ciupite.
Aluatul trebuie găurit cu o scobitoare, după care vom unge cu ulei de măsline sau unt. La final, trebuie coaptă la 180 de grade, vreme de aproximativ 15 – 20 de minute.


































