Consumul regulat de pește poate reduce riscul apariției unei problemederanjante. Milioane de oameni se confruntă cu această afecțiune
Din păcate, tot mai mulți dintre noi ne confruntăm cu tinitus, sau cum mai este cunoscut în țara noastră, țiuitul urechilor. Însă, în mod surprinzător, experții spun că există un aliment anume care poate reduce riscul apariției acestei probleme atât de supărătoare.

De la zgomotul traficului și până la muzica pe care o ascultăm la căști, urechile noastre sunt nevoite să facă față unui zgomot constant și puternic, în zilele noastre. Iar, de cele mai multe ori, acest lucru duce la probleme cu auzul, mai ales la țiuitul urechilor.
Iar deși cea mai eficientă metodă de a preveni această problemă este limitarea zgomotului la care suntem expuși, se pare că există și un aliment banal care ne poate fi de ajutor. Specialiștii din Statele Unite au studiat nu mai puțin de 73.000 de pacienți din Boston, în încercarea de a înțelege cât mai bine această boală.
Peștele poate preveni o problemă de sănătate gravă
Iar, în mod surprinzător, s-a aflat că peștele poate avea un efect destul de semnificativ asupra riscului dezvoltării acestei probleme. Mai precis, de-a lungul a 30 de ani, cei care consumau pește de cel puțin două ori pe săptămână au avut un risc cu 25% mai mic de a dezvolta tinitus.
În același timp, cei care serveau pește doar o dată pe săptămână aveau un risc cu 13% mai mic, comparativ cu cei care nu mâncau niciodată carne de pește. De asemenea, tonul, codul și halibutul erau cele mai eficiente pentru reducerea riscului apariției acestei probleme, în timp ce somonul avea efectul opus.
Ce tip de pește trebuie introdus în dietă
De asemenea, diversele suplimente care conțin ulei de pește, care sunt luate adesea pentru sănătatea inimii și a încheieturilor, au crescut riscul apariției tinitusului. Experții din Boston speră să înțeleagă cât mai bine acest fenomen și să își poată da seama care este legătura exactă dintre consumul de pește și această afecțiune medicală.
De-a lungul lumii, nenumărați oameni se confruntă cu tinitus, iar experții cred că acizii grași omega-3 ar putea proteja celulele din interiorul urechii și ar putea chiar să reducă inflamația cauzată de zgomote puternice.


































