Cum să adormi imediat? Trucul folosit de unul dintre cei mai importanți medici din lume

Ultima actualizare:

Click! îți spune cum să adormi imediat și care este trucul folosit de unul dintre cei mai importanți medici din lume. Într-o perioadă în care multă lume se luptă cu stres și anxietate, un astfel de sfat e mai mult decât binevenit.

Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock

Un somn bun poate face o diferență imensă pe parcursul zilei, ajutându-ne să ne simțim revigorați și pregătiți să facem față la orice. Din păcate, tot mai multe persoane nu reușesc să adoarmă repede. Acest lucru este foarte neplăcut, mai ales când vezi cum se scurg minutele rămase până când alarma de la ceas va suna și vei fi nevoit să o iei din nou de la capăt.

Doctorul Daisy Mae a împărtășit trei sfaturi mai puțin cunoscute pentru cei care au nevoie de un pic de ajutor în a adormi și susține că acestea vă vor face să ajungeți în lumea viselor în doar câteva minute, scrie Adevărul.

Trei trucuri folosite de un medic pentru a adormi imediat

Prima propunere a expertei poate părea foarte ciudată. Aceasta îi sfătuiește pe oameni să țină ochii deschiși. Daisy Mae susține că ar trebui să te forțezi să rămâi treaz, deoarece îți va păcăli mintea să facă contrariul.

„Există de fapt o expresie pentru a descrie acest lucru, care se numește «intenție paradoxală», în care te provoci pe tine însuți să rămâi treaz și asta păcălește mintea să adoarmă”, explică medicul.

„Tot ce trebuie să faci este să te întinzi în pat, să ții ochii deschiși cât mai mult posibil și să repeți frazele «nu adormi» sau «nu voi adormi». Mușchii ochilor ar trebui să obosească rapid și veți adormi în scurt timp”, a mai spus aceasta, conform Adevărul.

Cum să adormi imediat? Tehnica de resperiție care te ajută instant

Un alt truc este de fapt o tehnică de respirație, cunoscută sub numele de metoda 4-7-8 „Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți limba pe cerul gurii pe toată durata exercițiului, chiar în spatele dinților”, ne instruiește ea.

„Apoi, expiră pe gură. Apoi, închideți gura și inspirați prin nas timp de patru secunde. Apoi, țineți-vă respirația timp de șapte secunde. Acum, că cele 4-7 au fost amândouă făcute, trecem la 8. Expiră pe gură timp de opt secunde. Repetă asta până când adormi repede”, a adăugat experta.

Iar ultimul ei sfat are legătură cu rememorarea evenimentelor din ziua respectivă. Daisy susține că trecerea în revistă a zilei poate face o mare diferență atunci când încerci să adormi.

„Trece în revistă în ce a constat ziua ta în timp ce te întinzi în pat, dar fă acest lucru începând de la momentul în care te-ai băgat în pat seara, până la prima oră în dimineața respectivă. Fă totul în ordine inversă. Acest lucru îți va menține mintea liberă de orice griji și va fi un pic mai provocator și mai puțin banal decât să vă parcurgeți ziua în ordinea corectă”, adaugă ea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net