Ce beneficii are sexul pentru inimă

Ultima actualizare:

Sexul face bine! Este demonstrat ştiinţific. Specialiştii au ajuns la concluzia că sexul ne influenţează sănătatea în moduri la care nici nu ne gândim. Mai mult ca sigur, ultimul lucru la care ne gândim sunt beneficiile sexului asupra inimii. 

image

Reglează hipertensiunea arterială. Unul dintre cele mai importante efecte pozitive ale sexului asupra stării generale este îmbunătăţirea modului în care organismul răspunde la suprasolicitări. O activitate sexuală regulată poate reduce tensiunea arterială. Indiferent dacă eşti femeie sau bărbat şi ai hipertensiune arterială, după un act sexual, aceasta scade. Acest lucru este datorat secreţiilor hormonale care, după orgasm, te relaxează. 

Se recomandă 50 de minute de sex pe săptămână

Scade stresul cronic, datorită oxitocinei (hormonul fericirii) care este eliberată în sânge de cinci ori mai mult după orgasm. S-a constatat că persoanele care fac sex mai frecvent răspund mai bine în faţa stresului, comparativ cu cele care nu fac sex destul de des sau care sunt chiar într-o perioadă prelungită de abstinenţă. 

Un bun exerciţiu fizic, deoarece atunci când facem sex, consumăm de cinci ori mai multe kilocalorii pe minut decât atunci când stăm pe pat sau pe canapea şi vizionăm un film sau o emisiune tv. Medicii spun că trebuie să facem 150 de minute de exerciţii fizice pe săptămână pentru a avea o inimă sănătoasă. Dar medicul Mihail Pautov ne recomandă 100 de minute de mişcare şi 50 de minute de sex, care sunt echivalentul a 150 de minute de alergat în parc sau la sală. 50 de minute de sex ard peste 120 de calorii (4 calorii per minut), deci cu cât mai mult, cu atât mai bine, nu doar din punct de vedere erotic. Poate că nu pare mult, dar prin “exerciţii” constante, se poate ajunge uşor la peste 5000 de calorii pierdute (în circa 21 de ore de sex). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
castraveti in saramura jpeg
zodii pixabay jpg
horoscop jpeg
calcaie jpg
2 masti de fata cu bicarbonat jpg jpeg
zodii in iubire jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net