Studiu. Trei frici care te împiedică să te bucuri de clipele de intimitate

Activitatea sexuală regulată nu reprezintă doar o necesitate în cadrul unui cuplu, ci are și beneficii pentru sănătate, cum ar fi calmarea stresului, creșterea imunității și poate chiar prelungirea duratei de viață. Dar pentru unii dintre noi, relațiile sexuale poate fi o sursă de vinovăție, frică sau anxietate.

Sursă foto: Pixabay.com
Sursă foto: Pixabay.com

De aceea, Superdrug Online Doctor, o companie de telemedicină cu sediul la Londra, a efectuat un sondaj pe 2.000 de americani și europeni pentru a descoperi care sunt cele mai frecvente griji pe care oamenii le au atunci când vine vorba despre activitatea sexuală. 

Refuzul partenerului de a folosi prezervativul 

Da, sexul fără prezervativ se simte diferit, și, ar argumenta unii, mai bine. Totuși, să te protejezi împotriva bolilor care se pot transmite pe cale sexuală și a sarcinii nedorite este mai importantă decât să-ți riști sănătatea pentru puțină plăcere în plus. 

Când vine vorba de asta, nu ar trebui să petreci prea mult timp pentru a convinge pe cineva să folosească un mijloc de contracepție: „Dacă partenerul tău este jignit în vreun fel sau încearcă să te facă să te simți rău pentru că vrei să porți un prezervativ, poate că ar trebui să renunți la ideea de a face sex cu acea persoană", susține Emily Morse, psihoterapeut cu competențe în psihosexualitate. 

Stima de sine scăzută

Să recunoaștem: cu toții avem nesiguranțe, fie că este vorba despre câteva kilograme în plus sau despre modul în care arătăm atunci când nu purtăm haine, spune Emily Morse.

Dar, în loc să vă fixați pe aceste defecte neimportante, încercați să vă concentrați pe plăcerea pe care o aveți, este sfatul oferit de ea. Realitatea este că partenerul tău nu acordă atenție la nimic din toate acestea. „Este încântat să fie acolo cu tine și să petreacă acele momente speciale", susține Morse, conform Health.com.

Depășirea limitelor personale 

Gândiți-vă la propriile limite personale înainte de a începe să vă dați jos hainele, spune Morse. „De exemplu, nu am de gând să fac sex cu cineva pe care nu-l cunosc; Nu voi face sex fără prezervativ; Nu mă simt confortabil cu sexul anal. Oricare ar fi motivul, rămâi ferm și nu renunța la principiile tale”, ne sfătuiește Emily.

Experimentarea și încercarea de lucruri noi este o parte importantă a unei vieți sexuale sănătoase, dar, din nou, ar trebui să se petracă cu cineva în care știi că poți avea încredere și care nu te va presa să ieși din zona de confort atunci când nu te simți pregătit pentru acest lucru. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net