Mănâncă aceste fructe zilnic și vei scăpa de stres. Iată cum trebuie consumate pentru a avea efect

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan au descoperit că persoanele care consumau cel puțin 470 g de fructe și legume pe zi aveau un nivel de stres cu 10% mai mic decât bărbații și femeile care mâncau mai puțin de 230 g pe zi. Mănâncă aceste fructe zilnic și vei scăpa de stres! Iată cum trebuie consumate pentru a avea efect!

Mănâncă aceste fructe și legume zilnic și vei scăpa de stres!
Mănâncă aceste fructe și legume zilnic și vei scăpa de stres!

Mecanismele prin care consumul abundent de fructe și legume influențează nivelul de stres nu sunt încă clare", spune Simone Radavelli-Bagatini, cercetător principal la Institutul de Cercetare în Nutriție al Universității Edith Cowan.

S-ar putea ca rolul protector să fie legat de unele dintre componentele găsite în fructe și legume, cum ar fi carotenoidele care dau legumelor culoarea roșie, galbenă și portocalie și flavonoidele găsite în coaja merelor, care pot reduce inflamația. Unele substanțe nutritive, cum ar fi aminoacizii și mineralele, cresc, de asemenea, hormonii fericirii din creier - serotonina și dopamina - care promovează sentimentele bune."

Cele mai recente cercetări susțin un studiu anterior al Universității din Sydney, care a făcut legătura între consumul a trei-patru porții de legume pe zi și reducerea stresului psihologic, în special în cazul femeilor.

Acel studiu a constatat că femeile care mâncau între trei și patru porții de legume aveau un risc de stres cu 18% mai mic decât femeile care nu mâncau niciuna până la o porție pe zi.

Femeile care mâncau două porții de fructe pe zi aveau un risc cu 16% mai mic de stres psihologic.

Iată cum trebuie consumate pentru a avea efect!

Iar cercetările din Noua Zeelandă sugerează că cele mai bune efecte de reducere a stresului le putem obține dacă mâncăm fructele și legumele crude, mai degrabă decât gătite sau procesate.

Cercetarea noastră a evidențiat faptul că consumul de fructe și legume în starea lor "nemodificată" este mai puternic asociat cu o sănătate mintală mai bună în comparație cu fructele și legumele gătite/în conservă/procesate. (Gătitul și procesarea) limitează probabil livrarea de nutrienți care sunt esențiali pentru o funcționare emoțională optimă.", a scris psihologul și cercetătorul principal de la Universitatea din Otago, Dr. Tamlin Conner.

Mănâncă aceste fructe și legume zilnic și vei scăpa de stres! 

Studiul a constatat că cele mai eficiente fructe și legume pentru ameliorarea stresului sunt: morcovii, banane, merele, frunzele verzi cu frunze închise la culoare, cum ar fi spanacul, grapefruit și alte fructe citrice, salată verde, fructe de pădure proaspete, castraveți, kiwi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net