Fructul-minune care funcționează ca un antistres natural și reduce pofta de mâncare: „Al doilea fruct de consum mondial”

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști români vine din nou în atenția urmăritorilor ei și le oferă noi informații referitoare la un fruct care conține proprietăți nutritive care contribuie la eliminarea stresului și la o mai bună funcționare a organismului.

Mihaela Bilic, medic nutriționist / foto: Facebook
Mihaela Bilic, medic nutriționist / foto: Facebook

Banana, căci despre ea este vorba, este unul dintre cele mai consumate fructe, în ciuda faptului că unii evită acest fruct, întrucât consideră că îngrașă. Potrivit informațiilor oferite de Mihaela Bilic, acest fruct acționează ca un adevărat antistres natural. 

Mihaela Bilic, despre beneficiile consumului de banane 

Pe pagina personală de Facebook, medicul nutriționist a informat că bananele au efect antistres și chiar reduc pofta de mâncare. 

„Fiind disponibile tot timpul anului, bananele sunt al doilea fruct, după citrice, ca și volum de consum mondial. De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banana, după ce ani de zile am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100 cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru că e alcalină și nu stimulează apetitul, cum face majoritatea fructelor” – a transmis Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.

Proprietățile nutritive ale bananelor 

Mihaela Bilic a amintit și care sunt proprietățile nutritive ale bananelor pentru organism și ce efecte au asupra sănătății noastre. 

„O banană de 120g are 25g glucide, cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Și mai important este aportul de magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv și urinar. Banana are efect antistres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare. Și pentru că are mult fier, o putem numi aliment antianemic” – a mai scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Bananele oferă o stare de bine 

Consumul acestui fruct nu este benefic doar pentru organism, ci și pentru psihic. Bananele conțin o substanță numită triptofan, care conduce la o stare psihică mult mai bună.

„Banana este fructul care conține triptofan natural, un precursor de serotonină cu efect de liniștire, dă stare de bine la nivel cerebral. Asocierea cu vit. B6 favorizează  sinteza de serotonină și conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge. Deci banana calmează și mintea și apetitul! Banana este un fruct ușor de digerat și nu dă alergii, e opțiunea ideală în diversificarea alimentației la sugari, gustarea perfectă pentru copii și sursa de energie pentru sportivi.

Amidonul și pectinele pe care le conține au efect prebiotic, repară și regenerează intestinul. Este o vorba de un tip special de amidon care nu se poate absorbi, dar ajunge în colon și este folosit că substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice care asigură echilibrul digestiv.

Cantitatea de pectine și de amidon rezistent este mai mare în banana verde, gustul este fad și se digeră mai greu. În schimb banana coaptă conține mai mult zahăr, este mai dulce și mai ușor de digerat” – a adăugat Mihaela Bilic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net