Râsul, bun pentru sănătate! Ce se întâmplă în corpul tău dacă râzi zi de zi

Ultima actualizare:

Este distractiv să împărtășești un râs bun, dar știai că îți poate îmbunătăți sănătatea? Aflați cum să valorificați beneficiile puternice ale râsului și umorului.

Râsul îți poate îmbunătăți sănătatea. Click.ro.
Râsul îți poate îmbunătăți sănătatea. Click.ro.

Beneficiile râsului

Este adevărat: râsul este un medicament puternic. Râsul îți întărește sistemul imunitar, stimulează starea de spirit, diminuează durerea și te protejează de efectele dăunătoare ale stresului. Nimic nu funcționează mai rapid sau mai sigur pentru a vă aduce mintea și corpul înapoi în echilibru decât un râs bun. Umorul îți ușurează poverile, inspiră speranță, te conectează cu ceilalți și te menține pe pământ, concentrat și alert. De asemenea, vă ajută să eliberați furia.

Cu atâta putere de vindecare și reînnoire, abilitatea de a râde ușor și frecvent este o resursă extraordinară pentru a depăși problemele, a îmbunătăți relațiile și a susține sănătatea fizică și emoțională. Cel mai bine, acest medicament neprețuit este distractiv, gratuit și ușor de utilizat.

În copilărie, obișnuiam să râdem de sute de ori pe zi, dar ca adulți, viața tinde să fie mai serioasă și râsul mai rar. Dar căutând mai multe oportunități de umor și râs, îți poți îmbunătăți sănătatea emoțională, îți poți întări relațiile, găsești o fericire mai mare – și chiar poți adăuga ani vieții tale.

Râsul este bun pentru sănătatea ta

Râsul relaxează întregul corp. Un râs bun și consistent ameliorează tensiunea fizică și stresul, lăsându-ți mușchii relaxați până la 45 de minute după aceea.

Râsul întărește sistemul imunitar. Râsul scade hormonii de stres și crește celulele imunitare și anticorpii care luptă împotriva infecțiilor, îmbunătățindu-ți astfel rezistența la boli.

Râsul declanșează eliberarea de endorfine, substanțele chimice naturale ale corpului pentru a se simți bine. Endorfinele promovează un sentiment general de bunăstare și pot chiar ameliora temporar durerea.

Râsul protejează inima. Râsul îmbunătățește funcția vaselor de sânge și crește fluxul sanguin, ceea ce vă poate ajuta să vă protejați împotriva unui atac de cord și a altor probleme cardiovasculare.

Râsul arde calorii. Bine, deci nu înlocuiește mersul la sală, dar un studiu a constatat că râsul timp de 10 până la 15 minute pe zi poate arde aproximativ 40 de calorii - care ar putea fi suficiente pentru a pierde trei sau patru kilograme pe parcursul unui an.

Râsul ușurează sarcina grea a furiei. Nimic nu face să dispară furia și conflictul mai repede decât un râs comun. Privind latura amuzantă poate pune problemele în perspectivă și îți permite să treci de la confruntări fără să te ții de amărăciune sau resentimente.

Te poate ajuta să trăiești mai mult. Un studiu efectuat în Norvegia a constatat că oamenii cu un puternic simț al umorului au supraviețuit celor care nu râd atât de mult. Diferența a fost deosebit de notabilă pentru cei care se luptă cu cancerul, scriu cei de la helpeguide.org.

Râsul te ajută să fii sănătos din punct de vedere mental

Râsul te face să te simți bine. Și acest sentiment pozitiv rămâne cu tine chiar și după ce râsul se potolește. Umorul vă ajută să păstrați o perspectivă pozitivă și optimistă în situații dificile, dezamăgiri și pierderi.

Mai mult decât un răgaz de tristețe și durere, râsul îți oferă curajul și puterea de a găsi noi surse de sens și speranță. Chiar și în cele mai dificile momente, un râs – sau chiar un simplu zâmbet – te poate ajuta să te simți mai bine. Iar râsul este într-adevăr contagios - doar auzirea râsului îți stimulează creierul și te pregătește să zâmbești și să te alături distracției.

Legătura dintre râs și sănătatea mintală

Râsul oprește emoțiile tulburătoare. Nu te poți simți anxios, supărat sau trist când râzi.

Râsul te ajută să te relaxezi și să te reîncarci. Reduce stresul și crește energia, permițându-vă să rămâneți concentrat și să realizați mai mult.

Râsul schimbă perspectiva, permițându-vă să vedeți situațiile într-o lumină mai realistă, mai puțin amenințătoare. O perspectivă plină de umor creează distanță psihologică, care vă poate ajuta să evitați să vă simțiți copleșiți și să difuzați conflictul.

Râsul te apropie de ceilalți, ceea ce poate avea un efect profund asupra tuturor aspectelor sănătății tale mentale și emoționale.

image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net