Biscuiți în 2 culori, rețeta care cucerește pe toată lumea. Se prepară rapid și sunt necesare doar 5 ingrediente
Biscuiți în două culori, o rețetă inedită care cucerește orice pofticios. Merg de minune atât pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce, cât și pentru masa festivă de sărbători.
Biscuiții bicolori, un desert inedit și delicios
Rețeta de biscuiți bicolori a făcut furori pe internet, așa că gospodinele au bifat-o deja pe lista pentru masa de Crăciun. Se prepară ușor și ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care orice gospodină le are deja în bucătărie. Pot fi consumați la ceai sau cafea și se păstrează perfect într-un recipient închis, preț de câteva zile. Mai mult, aspectul lor deosebit și gustul aromat îi încântă de minune pe cei mici.
Ingrediente:
- 250 de grame de făină
- 130 de grame de zahăr
- 120 de grame de unt
- 3 gălbenușuri
- o lingură de cacao
Mod de preparare
Înainte de a vă dezvălui modul de preparare, trebuie să menționăm că este foarte important să nu omiteți etapa în care aluatul trebuie ținut la rece pentru ca procesul de preparare să fie mult mai ușor. În plus, în acest fel grăsimea se întărește fără să înghețe, iar foaia va putea fi întinsă ușor, folosind o cantitate mai mică de făină pe blatul de lucru, potrivit clickpentrufemei.ro.
Trecem la treabă și începem prin a tăia untul în bucăți, după care trebuie să îl lăsăm o jumătate de oră la înmuiat, la temperatura camerei. Între timp amestecăm făina cu zahărul într-un vas încăpător și adăugăm apoi untul, gălbenușurile și frământăm până când obținem o pastă.
Ulterior, împărțim aluatul în 2 părți și adăugăm cacao în jumătate din el. Ambele părți se înfășoară în folie alimentară și se pun la rece pentru 30 de minute. După ce aluatul a stat suficient în frigider, formăm dreptunghiuri potrivite, nu prea groase și le suprapunem.
Spre finalul rețetei, tot ce mai avem de făcut este să rulăm, să înfășurăm aluatul format în folie alimentară și să îl băgăm la frigider pentru încă 60 de minute. Biscuiții se taie în felii și se așează într-o tavă tapetată pe care o introducem la cuptorul preîncălzit. Se coc 10 minute, apoi se lasă la răcit înainte de a fi serviți.