Care este ingredientul secret care trebuie pus mereu în fasolea cu ciolan. Mâncarea va avea un gust mai delicios ca niciodată

Este o rețetă tradițională delicioasă, pe care multe gospodine o pregătesc în această perioadă a anului. Fasolea cu ciolan este ușor de făcut, iar un ingredient secret foarte simplu îi va oferi un gust mai bun ca niciodată!

Este o rețetă tradițională ușor de pregătit
Este o rețetă tradițională ușor de pregătit

Fasolea cu ciolan este o rețetă simplă, foarte ușor de pregătit. Cu toate acestea, există unele secrete pe care gospodinele cu experiență le cunosc și care pot schimba complet gustul acestui preparat. În primul rând, atunci când avem cum să pregătim fasolea la ceaun, trebuie să o facem. Acest mod de preparare îi oferă un gust și o textură delicioasă, pe care o vom observa încă de la prima înghițitură.

Iar pe lângă acest detaliu, mai există și un anumit ingredient secret pe care trebuie să îl folosim atunci când pregătim fasole cu ciolan. Este vorba despre foile de dafin, care oferă mâncării un gust intens și unic.

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, pentru a pregăti o fasole delicioasă cu ciolan nu este nevoie de prea multe ingrediente complicate. Tot ce vă trebuie sunt 500 de grame de fasole albă, un ciolan de porc, două cepe mari, 2 – 3 căței de usturoi cât și două linguri de pastă de roșii. Dacă dorim, putem înlocui pasta de tomate cu roșii proaspete, dar tocate cât mai mărunt posibil.

Desigur, pe lista de ingrediente se mai află și ulei, apă, piper după gust și ingredientul secret folosit de toate gospodinele cu experiență, dafinul. Cam trei foi de dafin ar trebui să fie suficiente pentru ca mâncarea să aibă un gust delicios!

Cum se pregătește ușor fasolea cu ciolan

Această rețetă tradițională este una foarte ușor de pregătit. Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să acoperiți fasolea cu apă și să o lăsați la fiert vreme de o oră, sau chiar o oră și jumătate. Între timp, veți îndepărta spuma care se formează iar în altă cratiță va fi pus la fiert și ciolanul tăiat în bucăți mai mici.

Cât timp ciolanul și fasolea fierb, într-o tigaie se pune ceapa la călit în puțin ulei, până când devine transparentă. Când ceapa este gata, în tigaie se pune și usturoiul și se mai lasă totul pe foc vreme de două minute. Apoi, se pune și pasta de roșii și se mai lasă la călit vreme de 3 minute.

Pasul următor este să scurgeți bine fasolea și să adăugați peste ea acest amestec. Mai departe, se pune și ciolanul, alături de puțină zeamă în care a fiert. Tot acum puteți pune dafin, piper, sare cât și alte condimente pe care le dorim. Mâncarea mai trebuie lăsată la fiert vreme de 30 – 40 de minute, iar la final va avea un gust de-a dreptul incredibil!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage   2025 12 13T153756 943 jpg
ciuperci jpg
barbat canapea telefon istock jpg
profimedia placinta carne cascaval jpeg
horoscop solstitiul de iarna jpg
zodii, foto shutterstock jpg
2025 10 1761057272 36 png
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net