Ce să pui în piure pentru a ieși pufos și gustos, la fel ca la restaurantele de top. Rezultatul e unul cât se poate de delicios
Ce să pui în piure pentru a ieși pufos și gustos, la fel ca la restaurantele de top. Dacă vrei să încerci și altceva în afară de lapte și unt în piure, iată că există niște variante numai bune, mai ales atunci când vrei să ții post. Iată cele mai delicioase rețete de piure.
Cu ce să înlocuiești laptele și untul din piure
Iată cea mai simplă rețetă de piure pe care o poți face! Piureul este cea bună garnitură care merge cu aproape toate tipurile de carne. Dacă vrei un preparat simplu și rapid de făcut, iată că cei de la Clickpoftăbună.ro ne dezvăluie secretul.
Ingrediente: 7 cartofi, 150-200 ml lapte, 200 grame unt, sare.
Umple o oală mare cu apă și adaugă o puțină sare. Curăță cu grijă cartofii și asigură-te că sunt bine spălați. Când apa a dat în clocot, pune cartofii în oală și lasă-i să fiarbă până devin complet moi. În același timp, încălzește laptele și untul într-un alt vas până când untul se topește complet. După ce cartofii au fost fierți, scurge apa și pune-i într-o farfurie. Folosește o furculiță sau un instrument special pentru a-i zdrobi, apoi adaugă treptat amestecul de lapte cald și unt. Nu folosi niciodată blenderul său mixerul deoarece își va pierde consistența pufoasă și apoi te vei chinui să îl refaci. Amestecă bine până obții un piure cremos. Dacă simți că este nevoie, poți săra piureul în funcție de preferințe.
Totuși, dacă ții post sau vrei să încerci pur și simplu altceva, atunci trebuie să știi că smântâna lichidă vegetală sau margarina reprezintă varianta ideală atunci când vrei să înlocuiești laptele și untul. Acestea nu schimbă gustul piureului și nici consistența.
Piure Aligot, un adevărat deliciu!
Dacă vrei o rețetă cu totul specială prin care să îi impresionezi pe cei drag, iată că tot pe clickpoftăbună.ro aflăm o rețetă ce trebuie să o încerci măcar o dată. Dacă ești fan brânzeturi, acest preparat francez îți va răsfăța papilele gustative!
Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi, 100 grame unt, 100 ml smântână lichidă pentru gătit, 200 grame brânză gouda sau caşcaval, 100 grame mozzarella proaspătă, 1 căţel de usturoi, sare, piper.
Curăță cartofii și pune-i la fiert cu puțină sare. După ce s-au fiert, scurge-i și pasează-i alături de untul și usturoiul zdrobit. Pune iar oala la foc mic și adaugă smântâna lichidă, amestecând continuu. Pe măsură ce continui să amesteci, pune treptat brânza Gouda sau cașcavalul și mozzarella, date prin răzătoarea fină, și continuă să amesteci până când amestecul devine omogen și începe să se întindă datorită brânzeturilor care s-au topit. La final, condimentezi cu sare și piper, după preferințe.