De ce carnea pentru şniţele, după ce a fost bătută şi condimentată, se pune la frigider, pentru 2 ore, în lapte cu usturoi. Secretul știut de 2 din 10 bucătari

Ultima actualizare:

Atunci când trebuie să pregătească o mâncare rapidă și gustoasă, majoritatea gospodinelor apelează la o variantă extrem de avantajoasă: șnițele. Delicioase și de nerefuzat, alături de o garnitură din salată sau piure de cartofi, ele constituie masa ideală.

Carnea de șnițele, lăsată la marinat cu lapte și usturoi / foto: Colaj Click! ( Pixabay / Pexels)
Carnea de șnițele, lăsată la marinat cu lapte și usturoi / foto: Colaj Click! ( Pixabay / Pexels)

Totuși, există o variantă de marinare a cărnii atunci când vine vorba de pregătirea acestui preparat, care te va ajuta să îi schimbi puțin gustul: lăsată la frigider 2 ore, în lapte și usturoi.

Cele mai bune șnițele, marinate în lapte și usturoi

Laptele și usturoiul sunt două dintre cele mai populare alimente din fiecare bucătărie. Folosite împreună sau separat, ele pot fi un mare ajutor pentru gospodine. 

De asemenea, ele funcționează de minune atunci când trebuie pregătită carnea pentru șnițele.

După ce a fost bătută și condimentată după bunul plac, experții în arta culinară ne recomandă să punem carnea într-un amestec format din lapte și câțiva căței de usturoi, suficient cât să cuprindă toată cantitatea.

Se lasă compoziția la „odihnit”, preț de 2 ore, la frigider. Astfel, va fi mai fragedă şi mai aromată. 

De ce să pui sare în lapte? Trucul care le era străin multor persoane

Renumitul bucătar Jamie Oliver recomandă oamenilor să adauge un strop de sare în lapte imediat după deschidere, înainte de a-l consuma. Potrivit expertului în arta culinară, sarea ajută laptele dulce să rămână într-o stare mai bună pentru o durată mai lungă de timp, chiar dacă el este depozitat în cutie de plastic sau în sticlă. De asemenea, datorită proprietăților ei, sarea oferă și un gust mai bun laptelui. 

Cei care au copilărit la țară cu siguranță își amintesc că bunicile lor puneau un strop de sare în laptele pe care l-au muls de la vacă, înainte de a-l da spre consum. Ei bine, ele făceau acest truc pentru a-i oferi alt gust însă, cel mai important, făceau asta pentru a-i feri pe cei mici de paraziți intestinali și limbrici. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net