Cea mai bună rețetă cu pește, de Revelion. Îți vei impresiona musafirii!

Vrei să îți impresionezi musafirii cu masa de Revelion și, pe lângă sarmale, salată de boeuf și cozonac, să mai adaugi ceva delicios? Avem cea mai bună și simplă rețetă cu pește, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar care cu siguranță te va face, în ochii tuturor, cea mai bună gospodină!

Rețetă cu somon pentru Revelion
Rețetă cu somon pentru Revelion

Cea mai bună rețetă cu pește pentru Revelion: somon în unt și sos de lămâie

Preparatele tradiționale românești pot fi extrem de grele pentru organism, așa că avem nevoie, de Revelion, chiar și de o rețetă ceva mai ușoară, care să compenseze efortul culinar!

Pentru a prepara rețeta cu somon în unt și sos de lămâie, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- o bucată de somon

- un pachet și jumătate de unt

- 5 căței de usturoi

- sparanghel

- 2 lămâi

- sare, piper

Mod de preparare

Chiar dacă nu te pricepi prea mult în bucătărie, nu îți face griji, căci această rețetă de somon în unt cu sos de lămâie este extrem de simplu de realizat. Iată cum trebuie să procedezi. 

Somonul trebuie spălat foarte bine, iar dacă l-ai luat întreg, neapărat trebuie să-l dezosezi. Taie usturoiul mărunt și pregătește o tigaie în care pui jumătate de pachet de unt la încins. Pune somonul la prăjit, câte 7 minute pe fiecare parte, după care pune capacul și mai lasă-l timp de 5 minute, la aburi. 

Peste somon adaugă usturoiul și zeama de la lămâie, după care lasă totul să scadă. Adaugă, după gust, sare și piper. Ia somonul și pune-l pe un platou, iar în tigaia în care ai prăjit peștele, adaugă și restul de unt (un pachet întreg). Lasă-l să se topească bine, după care spală sparanghelul și pune-l la prăjit. Amestecă în tigaie cu grijă și lasă totul la prăjit timp de maxim 10 minute, cu capacul pus. 

Citește și - O idee de prânz super gustoasă de la Cori Grămescu: sautée de mazăre cu mentă și somon

Scoate sparanghelul și pune-l pe platou, alături de bucata de somon și mai lasă untul să mai scadă puțin, cu tot cu zeama de lămâie. 

După ce a scăzut, toarnă sosul peste somon și peste sparanghel și este gata de servit!

Cum mai poți prepara somonul, pentru seara de Revelion

Dacă nu îți place peștele în unt, îl poți pregăti la cuptor, cu puțin ulei de măsline. Îl pui într-o tavă și îl lași la gătit timp de jumătate de oră, la 170 de grade. 

De asemenea, sparanghelul poți să-l așezi în aceeași tavă sau să-l faci separat, în funcție de mărimea tăvii pe care alegi să o folosești. La masă, cu siguranță toți invitații tăi vor fi impresionați de talentul tău culinar, iar rețeta cu somon este extrem de ușoară și plăcută pentru toată lumea, mai ales că sosul de lămâie îl face un preparat ușor, deloc grețos și extrem de delicios. 

Dacă nu îți place somonul, poți să îl înlocuiești, cu succes, cu păstrăv sau doradă, iar noi te asigurăm că rezultatul va fi același, iar invitații vor fi surprinși de modul în care i-ai așteptat la masa de Revelion. Noi îți urăm spor la gătit, poftă bună și sărbători minunate alături de cei dragi ție!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net