Ciorbă de oase de porc. Rețeta veche de 100 de ani care te va da pe spate

Puține mâncăruri tradiționale pot rivaliza cu aroma autentică și gustul bogat al unei ciorbe de oase de porc, preparată după o rețetă veche de peste un secol. Această delicatesă, specifică satelor românești, este simbolul confortului și al meselor îmbelșugate din familie. Plină de savoare, nutritivă și cu o aromă inconfundabilă, ciorba de oase de porc rămâne o rețetă care a trecut proba timpului.

Ciorbă de oase de porc. Foto: arhiva.
Ciorbă de oase de porc. Foto: arhiva.

Secretul rețetei vechi de 100 de ani

Cheia acestei ciorbe stă în simplitatea ingredientelor și în timpul alocat fierberii lente. Oasele de porc, bogate în măduvă, nu doar dau savoare ciorbei, ci adaugă și substanțe nutritive valoroase. Amestecul de legume proaspete, borșul de casă și verdețurile aromate creează o combinație de neuitat.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara această ciorbă de poveste, vei avea nevoie de:

1 kg de oase de porc (spate, cozi sau oase cu măduvă)

2 morcovi

1 ceapă mare

1 rădăcină de pătrunjel

1 țelină mică

2 cartofi

1 ardei gras

200 ml de borș proaspăt (sau după gust)

1 legătură de leuștean

1 legătură de pătrunjel

2 linguri de pastă de roșii

Sare și piper după gust

Cum se prepară. Rețeta pas cu pas

Spală bine oasele de porc și pune-le într-o oală mare cu apă rece. Adaugă un praf de sare și lasă-le să fiarbă la foc mic. Pe măsură ce se formează spumă, îndepărteaz-o cu o spumieră, pentru a obține o ciorbă clară.

După ce oasele au fiert timp de aproximativ o oră și jumătate, adaugă morcovii, pătrunjelul, țelina, ardeiul gras și ceapa, toate tăiate cubulețe sau rondele. Lasă legumele să fiarbă până devin moi, completând cu apă dacă este necesar.

Adaugă cartofii tăiați cuburi și continuă fierberea încă 15-20 de minute. Spre final, încorporează pasta de roșii, care va adăuga o culoare plăcută și un gust bogat.

Toarnă borșul proaspăt în ciorbă și mai lasă să fiarbă 5 minute. Potrivește gustul cu sare și piper, iar la final adaugă verdețurile tocate mărunt: leușteanul pentru aroma sa intensă și pătrunjelul pentru prospețime.

Ciorba se servește fierbinte, cu pâine de casă și, dacă dorești, un ardei iute alături.

Ciorba de oase de porc este o combinație perfectă între tradiție și savoare. Gustul autentic, reminiscență a vremurilor când totul era gătit încet, cu dragoste și răbdare, te va transporta în vremuri de demult. Fie că o prepari pentru familie sau pentru oaspeți, această ciorbă va deveni rapid o rețetă de suflet, la care vei reveni de fiecare dată.

Încearc-o și lasă-te cucerit de aroma unei rețete care a rămas neschimbată timp de 100 de ani!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry  jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage (15) jpg
gene lungi naturale jpg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
click ro ruj maybelline 650 1 jpg
Programe de formare profesionala (1) jpg
horoscop shutterstock jpg
click ro   Cumpără BMW X4, X5 și X6 din cea mai nouă locație de BMW rulate din România jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net