Ciorbă de urzici cu gust de copilărie, rețeta care a devenit virală pe TikTok. Trucul secret pentru un preparat de excepție. VIDEO
Ce-ar fi primăvara fără ciorba de urzici cu gust de copilărie? Aceasta este rețeta cu care majoritatea românilor au crescut. Împrumutat de la bunici, preparatul încă se numără printre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale.

Ciorba de urzici, așa cum o pregăteau bunicile sau mamele noastre se numără printre cele mai delicioase mâncăruri de la noi. Nu numai că are un gust desăvârșit, dar este și foarte sănătoasă. Iată ingredientele de care ai nevoie, dar și metoda simplă de preparare.
Lista de ingrediente:
- 600 g de urzici
- 2 linguri de ulei
- o ceapă mai mare
- 2 morcovi
- 500 ml de bulion
- 2 ouă
- o legătură de pătrunjel
- 3 l de apă
- sare
Metoda de preparare a ciorbei de urzici, exact ca la mama acasă
„Punem la călit pentru 1 minut ceapa și morcovul, apoi adăugăm apa și lăsăm să fiarbă pentru cel puțin 40 de minute. Între timp, ne ocupăm de urzici. Cu mănuși și multă grijă, le curățăm, le spălăm bine și le mărunțim. Este un proces anevoios, dar are ritmul lui, aproape că o sesiune de meditație. Mâinile lucrează, mintea se așează.
Adăugăm și bulionul și mai lăsăm pe foc încă 10 minute. Punem și urzicile și le lăsăm la fiert încă 3-4 minute. Nu le țineți mai mult pentru că își vor pierde din nutrienți. Ultimii pași: batem bine ouăle și le adăugăm și pe acestea în oală (focul trebuie să fie oprit), amestecând cu o furculiță sau o lingură astfel încât să le separăm.
Condimentăm după gust cu sare și încheiem cu o mână generoasă de pătrunjel. Dacă aveți, puteți pune și leuștean. Rezultatul? O bunătate la care nu ai cum să reziști! Această ciorbă este delicioasă nu doar caldă, ci și rece. Simplă, cu pâine sau o mămăligă aburindă”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.