Clafoutis cu cireşe - Camelia Kawadri
Ingrediente: 2 ouă, 5 linguri zahăr, 1 cană lapte (~200 ml), 5 linguri făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 vârf de sare, puţin unt.
Mod de preparare:
1. Cireşele le spălăm, le curăţăm de sâmburi şi codiţe. Le aşezăm într-o tavă unsă cu unt.
2. Batem ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până se dizolvă zahărul şi compoziţia îşi dublează volumul.
Adăugăm laptele, sarea şi la final făina cernută. Amestecăm până la omogenizare, apoi turnăm această compoziţie peste cireşe.
3. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 40 minute.
4. După ce se răceşte foarte bine, o pudrăm cu zahăr pudră şi o tăiem.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!