Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Prăjitura Pinguin
Câştigătoarea noastră este Florentina Hij. Ea va primi o supertavă de copt.
Ingrediente pentru blat: 10 ouă, 200 g zahăr, 60 ml lapte, 280 ml ulei, 100 g griş, 80 g cacao, 140 g făină, 5 linguri miere, 1,5 plicuri praf de copt. Ingrediente pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă, 1 cutie lapte condensat, 1 plic gelatină, 2 linguri miere, 100 ml lapte. Glazura 1: 120 grame ciocolată fără cremă, 70 g unt, 1 lingură apă, 2 linguri ulei. Glazura 2: 220 de grame de ciocolată fără cremă, 100 g unt, 2 linguri ulei, 1 lingură apă.
Preparare. Blat: baţi bine gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin ca o cremă. Amesteci făina cu praful de copt, cacao şi grişul şi o adaugi apoi la gălbenuşuri. Mixezi puţin, apoi adaugi treptat laptele, uleiul şi mierea. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în compoziţie.
Împarţi compoziţia în 2 părţi şi coci 2 foi în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt, circa 15 minute fiecare. Crema: înmoi gelatina în puţină apă, apoi torni peste ea 50 ml lapte cald şi amesteci. Mixezi puţin laptele condensat cu 50 ml lapte. Baţi frişca şi o adaugi peste laptele condensat împreună cu mierea şi gelatina apoi amesteci uşor.
Glazura 1 şi 2: pui toate ingredientele într-o cratiţă şi le laşi până se topesc apoi laşi la rece. Asamblare: Pe un blat pui jumătate din cremă, dai la rece, întinzi apoi glazura 1, dai iar la rece apoi întinzi restul de cremă. Pui şi al doilea blat peste care întinzi glazura 2 caldă şi dai iar la rece.
Câştigă o super-tavă de copt!
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o tavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro