Cu ce putem înlocui praful de copt? Trucul ingenios care ne poate salva rețetele

Ultima actualizare:

Un ingredient care nu ne lipsește niciodată din bucătărie este praful de copt, acesta fiind extrem de important în nenumărate rețete. Însă, dacă cumva am rămas fără el, există câteva opțiuni pe care le avem la îndemână, pentru a înlocui cu succes praful de copt!

Praful de copt este important în multe rețete / foto: IStock
Praful de copt este important în multe rețete / foto: IStock

Este un ingredient extrem de banal, care se găsește în toate magazinele din țară. Însă, în ciuda simplității lui, praful de copt este crucial pentru nenumărate rețete. Iar cu siguranță că multora dintre noi ni s-a întâmplat să începem să pregătim restul ingredientelor, iar atunci când am căutat praful de copt, am văzut că acesta a expirat de mult, ori am rămas fără.

Ei bine, chiar dacă astfel de situații sunt neplăcute, nu trebuie să intrăm în panică! Există câteva metode pe care le putem folosi pentru a înlocui praful de copt! Iar poate că primul nostru instinct în asemenea cazuri este să utilizăm drojdie, în locul acestuia! Ei bine, din păcate, drojdia nu este un substitut bun pentru praful de copt. Este bine să nu încurcăm aceste două ingrediente și să urmăm atent rețeta.

Cu ce putem înlocui praful de copt

Cu toate acestea, chiar dacă drojdia nu este ideală pentru a înlocui praful de copt, există câteva opțiuni pe care le avem la dispoziție. De exemplu, putem utiliza bicarbonat de sodiu și oțet! Pentru 3 lingurițe de praf de copt putem utiliza, în schimb, o linguriță de bicarbonat de sodiu. Iar în ingredientele lichide putem adăuga o linguriță de oțet, pentru a activa acest ingredient.

De asemenea, mai există un alt produs extrem de neașteptat care ar putea înlocui praful de copt. Mai precis, tot alături de bicarbonat de sodiu, putem folosi iaurt, ori lapte acru, în loc de oțet! Desigur, chiar dacă aceste opțiuni pot fi utile atunci când nu avem o altă alternativă, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că lipsa prafului de copt poate necesita mici ajustări în rețetă, iar textura, cât și gustul final, al preparatului nostru poate fi ușor schimbat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net