Cum pregătește un celebru bucătar cu stele Michelin cel mai bun sos de roșii: „Totul pornește de la…” Principiile de la care nu se abate

Ultima actualizare:

Fiecare bucătar deține trucuri speciale pentru pregătirea unui sos de roșii perfect. Dacă vrei să impresionezi, îți recomandăm rețeta lui Martín Berasategui, celebrul chef spaniol  cu 12 stele Michelin

Cum pregătește Martín Berasategui cel mai bun sos de roșii / Foto: Shutterstock, Pinterest
Cum pregătește Martín Berasategui cel mai bun sos de roșii / Foto: Shutterstock, Pinterest

Sosul de roșii este de nelipsit din bucătăria românească, așa cum și în Spania reprezintă un ingredient esențial în mâncărurile tradiționale, precum albondigas și pisto.  

Martín Berasategui, legendarul chef în vârstă de 65 de ani, deține o rețetă specială care poate transforma cele mai simple ingrediente într-un preparat extrem de gustos. Sosul este versatil și se poate folosi la pregătirea chifteluțelor, pastelor și inclusiv la mâncăruri de legume sau tocănițe.

Pregătește cel mai bun sos de roșii după rețeta lui Martín Berasategui!

Martín Berasategui a spus în emisiunea „Hoy por Hoy” de la Cadena SER cum pregătește, pas cu pas, cel mai bun sos de roșii. El nu folosește ingrediente sofisticate, ci doar produse accesibile ce pot fi cumpărate din orice supermarket.

Chef-ul spaniol dezvăluie că un sos perfect trebuie să conțină, în primul rând, roșii de calitate: „Totul pornește de la roșie. Dacă alegi una fără gust, nici magia nu te mai salvează”, a spus el, conform Adevărul. Roșiile trebuie să fie de sezon, coapte bine și dulci. În același timp, Martín Berasategui recomandă evitarea roșiilor verzi sau moi, deoarece pot transforma sosul într-un preparat fad.

Martín Berasategui folosește inclusiv ceapă și ardei, care completează perfect gustul sosului. Acestea nu trebuie să fie prăjite rapid, ci să fie gătite la foc mic. Bucătarul recomandă uleiul de măsline care contribuie la caramelizare și adaugă un aport nutritiv important. 

Ingredientul secret: vinul alb

Pentru echilibrarea acidității, Martín Berasategui folosește vin alb și demontează mitul conform căruia zahărul ar fi o soluție bună: „Zahărul e inutil. În Spania, echilibrul sosului de roșii se obține cu un strop de vin alb bun”, a mărturisit el.

„Diferența dintre un sos bun și unul memorabil”

În cele din urmă, Martín Berasategui recomandă fierberea preparatului la foc mic, timp de aproximativ o oră, astfel încât aromele să se lege, iar sosul să scadă treptat: „Răbdarea este cheia. E diferența dintre un sos bun și unul memorabil”, a punctat acesta.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net