Cum să faci pepene murat, după rețeta uitată a bunicilor. Ingredientul secret care îl păstrează crocant și aromat

Pepenele murat este o rețetă tradițională românească care aduce un strop de savoare și prospețime în preparatele de vară. Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase care să îți încânte papilele gustative și să aducă un plus de savoare mesei tale, rețeta de pepene murat a bunicii este alegerea perfectă.

Rețeta de pepene murat a bunicii
Rețeta de pepene murat a bunicii

Rețeta de pepene murat a bunicii! Delicatesa iubită de mulți români

Pentru a pregăti pepene murat după rețeta bunicii, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 pepene verde (pepene mare, proaspăt și coapte, fără pete sau leziuni), 2-3 căței de usturoi (curățați și tocați mărunt), 1 legătură de mărar proaspăt (spălat și tocat), 1-2 frunze de dafin, 1 lingură de boabe de piper negru, 1 linguriță de sare grunjoasă (pentru murături), 1 linguriță de zahăr, 1 litru de apă (pentru saramură), oțet (opțional, pentru a adăuga un gust mai acrișor).

Spală bine pepenele verde sub un jet de apă rece pentru a îndepărta impuritățile. Taie-l în cuburi de dimensiuni medii, având grijă să elimini semințele mari. Într-o cratiță, adaugă 1 litru de apă, 1 linguriță de sare grunjoasă și 1 linguriță de zahăr. Amestecă bine până când sarea și zahărul sunt complet dizolvate. Poți adăuga oțet dacă preferi o saramură mai acrișoară, dar acest pas este opțional. Într-un borcan mare de sticlă, așează cuburile de pepene verde. Adaugă peste ele 2-3 căței de usturoi tocați, 1 legătură de mărar proaspăt și 1-2 frunze de dafin. Presară boabele de piper negru pentru un plus de aromă. Toarnă saramura preparată peste pepenele din borcan. Asigură-te că toate bucățile de pepene sunt complet acoperite de saramură. Dacă este necesar, adaugă puțină apă suplimentară pentru a umple borcanul. Închide borcanul cu un capac curat și strâns. Lasă-l la temperatura camerei pentru 2-3 zile pentru a începe procesul de murare. După acest timp, mută borcanul într-un loc răcoros și întunecat pentru a continua murarea timp de 2-3 săptămâni. Servește-l simplu, direct din borcan, alături de brânzeturi, mezeluri și pâine proaspătă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
casa pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
castraveti in saramura jpeg
zodii pixabay jpg
horoscop jpeg
calcaie jpg
2 masti de fata cu bicarbonat jpg jpeg
zodii in iubire jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net