Cum să faci un griș cremos și fin. Cea mai bună și simplă rețetă

Grișul cu lapte reprezintă una dintre cele mai reconfortante și iubite deserturi ale copilăriei. Textura sa fină și gustul delicat îl transformă într-un preparat ideal atât pentru copii, cât și pentru adulți. Secretul unui griș perfect constă în proporțiile ingredientelor și în modul de preparare. Iată cum poți obține un griș cremos, fin și delicios!

Griș cu lapte. Foto: arhiva.
Griș cu lapte. Foto: arhiva.

Ingrediente necesare pentru rețeta de griș cu lapte

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de griș cu lapte:

550 ml lapte

30 g unt cu 82% grăsime

50 g zahăr

50 g griș

Un praf de sare

Vanilie (esență sau extract)

Scorțișoară (opțional, pentru servire)

Cum se prepară

În primul rând, toarnă laptele într-o cratiță cu fund dublu și pune-l pe foc mediu. Lasă-l să se încălzească până aproape de punctul de fierbere, dar ai grijă să nu dea în foc.

Odată ce laptele începe să se încălzească, adaugă vanilia, zahărul, praful de sare și untul. Amestecă bine pentru a permite untului să se topească și zahărului să se dizolve complet.

Oprește focul temporar și presară grișul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a preveni formarea cocoloașelor. Pune din nou cratița pe foc mic și fierbe grișul, amestecând constant, până când compoziția se îngroașă.

Timpul de fierbere variază în funcție de calitatea grișului folosit. Cel mai bun indicator că grișul este gata îl reprezintă textura – trebuie să fie fin și cremos, fără granule dure. Gusta-l pentru a te asigura că este bine fiert.

Toarnă grișul fierbinte în boluri sau farfurii adânci și lasă-l câteva minute să prindă consistență. Poate fi savurat simplu sau îmbogățit cu dulceață, sirop de fructe, scorțișoară sau cacao.

Sfaturi pentru un griș cu lapte perfect:

- Folosirea untului cu un conținut ridicat de grăsime oferă un plus de cremozitate și un gust bogat.

- Adăugarea grișului treptat, în timp ce amesteci, ajută la obținerea unei texturi uniforme.

- Grișul nu trebuie fiert excesiv, deoarece devine prea dens. Odată ce se îngroașă suficient, oprește focul.

Aceasta este rețeta ideală pentru un griș cremos și delicios, perfect pentru orice moment al zilei. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net