Mierea cu scorţişoară te scapă de boli. Ce efecte minunate are pentru organism
Utilizate de sute de ani pentru proprietăţile vindecătoare pe care le au, mierea şi scorţişoara au foarte multe beneficii pentru sănătatea corpului nostru. Descoperă câteva dintre cele mai importante proprietăţi ale acestui amestec binefăcător.
Răceală
Amestecul de miere şi scorţişoară nu numai că te scapă de răceală, însă previne şi apariţia îmbolnăvirii. Substanţele active din scorţişoară omoară virusurile de răceală, iar mierea împiedică formarea radicalilor liberi, întărind sistemul imunitar.
Ai nevoie de: 1 cană de apă caldă, 1 lingură de miere naturală şi 1 linguriţă de scorţişoară. Amestecă ingredientele şi consumă lichidul obţinut o dată, poate chiar de două ori pe zi. Acest amestec previne, dar şi combate răceala.
Probleme digestive
Probleme precum constipaţia, gazele la stomac, gastroenteritele, gastritele ori chiar ulcerul pot fi vindecate ori ameliorate de acest amestec miraculous.
Mierea, datorită glucozei şi fructozei, este rapid transformată în energie, fiind un aliment nutritiv, care nu solicită însă sistemul digestiv. Totodată, mierea conţine oligozaharide, care au efecte prebiotice, despre care se ştie că sunt esenţiale pentru sistemul digestiv.
Proprietăţile antimicrobiene ale scorţişoarei ajută la vindecarea gastroenteritei, iar mierea ajută la eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori.
Boli de inimă
Un amestec de miere şi scorţişoară are potenţialul de a reduce riscul de boli de inimă, deoarece poate ajuta la reducerea mai multor factori de risc, cum ar fi nivelurile ridicate de colesterol rău (LDL) şi trigliceride. Tensiunea arterială mărită şi nivelurile scăzute de colesterol bun (HDL) sunt factori suplimentari care pot creşte riscul de boală.
Acnee
Atât mierea, cât şi scorţişoara, au proprietăţi antibacteriene şi previn colonizarea bacteriilor la nivelul pielii. Aşadar, uleiul de scorţişoară amestecat cu miere, aplicat pe ten sau în alte zone cu acnee, tratează această problema. Foloseşte un amestec făcut din 3 linguri de miere şi 1 linguriţă de scorţişoară sau ulei de scorţişoară seară, înainte de culcare. Spală tenul dimineaţa şi coşurile vor deveni o amintire neplăcută.
Artrită
Proprietăţile antiinflamatorii ale scorţişoarei, dar şi ale mierii, reduc inflamatia şi durerile de la nivelul articulaţiilor. Dacă suferi de artrită, consumă zilnic o cană de ceai de scorţişoară, îndulcit cu miere.
Colesterol
Şi mierea, dar şi scorţişoara, au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Un studiu realizat pe diabetici a dovedit că 6 grame de scorţişoară consumate zilnic reduc colesterolul, dar şi trigliceridele. Pentru a scădea nivelul de colesterol cu aceste două ingrediente, amestecă ¾ linguriţă de scorţişoară cu 1 lingură de miere şi consumă acest amestec zilnic, pe stomacul gol, scrie doc.ro.