Cum să folosești levănțica în bucătărie? Rețetele inedite pe care să le încerci

Ultima actualizare:

Levănțica este una dintre plantele aromatice cele mai apreciate, însă puțini știu că aceasta poate fi folosită și în bucătărie! Află rețeta inedită pe care să o încerci!

Cum poate fi folosită levănțica în bucătărie
Cum poate fi folosită levănțica în bucătărie

Unul dintre cele mai populare mirosuri din istoria omenirii, lavanda a fost celebrată în întreaga lume de peste 2.500 de ani: Egiptenii antici foloseau această plantă pentru parfumul său puternic în timpul mumificării; în Grecia antică era încorporată în tratamente pentru orice, de la insomnie la dureri de spate. În Imperiul Roman, florile sale erau deja folosite pentru a parfuma băile și lenjeria. Proprietățile sale antiseptice și bactericide erau, de asemenea, foarte apreciate. În Evul Mediu, planta a devenit cunoscută sub numele de lavandă (de la latinescul lavare, a spăla), iar crenguțele sale erau folosite pentru a face poțiuni de dragoste. Astfel, de-a lungul timpului, lavanda a avut multe întrebuințări. 

În prezent este cunoscută pentru ameliorarea multor condiții precum insomnia, anxietatea, durerile de cap sau acneea. Totuși, puțini știu că lavanda poate fi folosită și în bucătărie!   Termenul de lavandă este utilizat în general pentru a descrie orice plantă din genul Lavandula, care cuprinde 47 de specii cunoscute de flori. Cu toate acestea, nu toată lavanda ar trebui să fie folosită în alimente. Deși cea mai mare parte a lavandei este, din punct de vedere tehnic, sigură pentru a fi consumată, lavanda culinară este cultivată de obicei din plante de Lavandula angustifolia, și are mult mai puțin ulei decât lavanda aromată folosită în parfumuri sau săpunuri.

Rețetă inedită de fursecuri cu lavandă
Rețetă inedită de fursecuri cu lavandă

Cum folosim lavanda în bucătărie

În Provence, se folosește pentru a aromatiza mierea și pentru a unge carnea de miel la grătar. În regiunea Nisa, florile macerate sunt combinate cu lămâile de Menton pentru a produce un lichior cu reputație de digestiv și calmant. În țările din Maghreb, semințele adaugă o aromă dulce la cușcuș, iar în India, sunt savurate în infuzie în lapte fierbinte.

Rețetă de fursecuri cu lavandă

1/2 cană de unt, înmuiat, 1/2 ceașcă de untură, 1-1/4 căni de zahăr, 2 ouă mari, 1 linguriță de extract de vanilie, 1/2 linguriță de extract de migdale, 2-1/4 căni de făină de toate tipurile, 4 lingurițe de flori uscate de lavandă, 1 linguriță de praf de copt 1/2 linguriță de sare.

Bateți untul, untura și zahărul până când compoziția devine ușoară și omogenă. Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare și bateți bine. Într-un castron separat puneți făina, levănțica, praful de copt și sarea și amestecați-le treptat în amestecul cremos. Puneți compoziția cu lingurițe rotunde, la o distanță de 5 cm, pe foi de copt ușor acoperite cu spray de gătit. Coaceți, în cuptorul preîncălzit, până când se rumenesc, 8-10 minute. Se lasă să se răcească 2 minute înainte de a le scoate. Se păstrează într-un recipient etanș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net