Cum se pregătește rețeta tradițională de prăjitură cu mere. Are un gust delicios și este ușor de făcut
Este o rețetă tradițională delicioasă și ușor de făcut, de care vă veți îndrăgosti încă de la prima înghițitură! Este vorba despre prăjitura cu mere, un desert la care veți dori să reveniți mereu.

Această prăjitură este foarte ușor de făcut în casă, iar partea cea mai bună este faptul că nici nu are nevoie de ingrediente prea complicate. În numai câțiva pași simpli, veți putea pregăti un desert tradițional de-a dreptul delicios.
De ce ingrediente este nevoie
Pentru a pregăti umplutura acestei prăjituri delicioase va fi nevoie de aproximativ două kilograme de mere, 200 de grame de zahăr, o linguriță de scorțișoară, coaja unei lămâi, cât și de 60 de grame de nuci. De asemenea, pentru aluat vă trebuie 500 de grame de făină albă, 250 de grame de unt, cam 125 de grame de zahăr praf, două pachete de zahăr vanilat, două ouă, două linguri de smântână, coajă de lămâie cât și un praf de sare.
De asemenea, va mai trebui să mai aveți la îndemână încă un gălbenuș, pe care îl veți folosi pentru a unge prăjitura. Odată ce aveți toate aceste ingrediente, veți putea începe să gătiți!
Cum se pregătește această prăjitură
Din fericire, această prăjitură delicioasă este destul de ușor de pregătit! Potrivit savorurbane.com, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să frământați rapid ingredientele necesare pentru aluat. Untul rece trebuie tăiat în cubulețe, iar peste el se toarnă jumătate din făină, se bate scurt cu aparatul de frământat și apoi se adaugă restul de făină.
Mai departe, se adaugă și restul ingredientelor, iar totul trebuie amestecat cât mai rapid. Pasul următor este să împărțiți aluatul în două porții, una din ele puțin mai mare, iar apoi să le puneți în folie transparentă și să le lăsați în frigider vreme de o oră.
Acum, trebuie să spălați bine merele și apoi le puteți rade cu tot cu coajă. Nucile trebuie călite puțin în tigaie, iar apoi vor fi tocate. Acum, va trebui să scoateți bucata mai mare de aluat și să o întindeți într-o tavă, pe foaia de copt. Aluatul trebuie înțepat cu furculița pentru a se coace bine, iar peste el trebuie pusă nuca, scorțișoara și coaja de lămâie.
Mai departe, merele se storc bine de zeamă și sunt adăugate peste restul compoziției. Peste mere se va pune zahăr și puțină scorțișoară, după care puteți pune și cealaltă bucată de blat, întinsă bine.
Totul se unge cu un gălbenuș, iar prăjitura va trebui pusă în cuptor vreme de 50 de minute, la 170 de grade. La final, ea poate fi pudrată cu zahăr și tăiată în porții egale.


































