De ce gospodinele adevărate pun boabe de porumb, ardei iute, cimbru sau zahăr la varza murată. Secretele știute de 3 din 10 femei

Ultima actualizare:

În această perioadă din an, murăturile devine vedetele bucătăriei românești, mai ales varza, care urmează să fie atât de importantă pentru sarmalele de Crăciun. Dar, în ciuda popularității, doar foarte puțini români știu acest truc ingenios, folosit astăzi numai de gospodinele cu experiență! Iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm câteva ingrediente simple la varza murată!

Câteva ingrediente banale pot schimba complet gustul verzei murate
Câteva ingrediente banale pot schimba complet gustul verzei murate

Varza murată devine subiectul cel mai important din bucătărie, pentru cei mai mulți români, în această perioadă din an. Cum aceasta va fi crucială pentru a găti sarmalele pentru Crăciun și Anul Nou, este foarte important să știm cum să pregătim o varză murată cât mai delicioasă și mai fragedă! Iar secretul acestui preparat constă în numai câteva ingrediente speciale!

Mai precis, primul dintre acestea este porumbul! Gospodinele cu experiență adaugă boabe de porumb la varza murată, iar efectul acestora este unul incredibil! Porumbul nu doar că oferă varzei murate o culoare apetisantă, gălbuie, dar oferă și un gust subtil și delicios acestui preparat! În plus, dacă nu avem la îndemână proumb, putem să adăugăm boabe de muștar, care pot să ajute și la conservare!

Ingredientele secrete pentru o varză murată delicioasă

De asemenea, dacă ne dorim ca varza noastră murată să aibă un gust unic și delicios, putem să îi adăugăm și un ardei iute, sau doar și numai câteva bucăți de ardei! Mai ales atunci când varza este pusă alături de alte murături, ardeiul îi va oferi un gust mai picant și mai delicios, de care ne vom îndrăgosti imediat!

Iar, pentru o aromă și mai intensă și mai unică, mai putem adăuga un ingredient folosit de gospodinele cu experiență! Este vorba despre cimbru, care nu trebuie să lipsească de la varza murată.

Cât de important este cimbrul pentru varza murată

Cimbrul oferă un gust mai puternic murăturilor, pe care îl vom simți încă de la prima înghițitură. Acest ingredient nu trebuie să lipsească din murăturile noastre, mai ales atunci când vine vorba despre varză.

Iar pentru a ține sub control gustul acru, cât și pentru a accelera fermentația, putem adăuga în varza murată și puțin zahăr! Cu ajutorul acestor ingrediente, varza murată va fi mai delicioasă ca oricând, cât și mult mai fragedă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net