De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în găluște. Trucul care face diferența

Bicarbonatul de sodiu reprezintă un adevărat aliat în diverse treburi casnice pentru multe gospodine cu experiență. Și, totodată, face minuni atunci când este pus în diverse preparate culinare. De exemplu, dacă adaugi bicarbonat de sodiu în găluște, le poți face mai pufoase, fragede și delicioase, și ți se topesc pur și simplu în gură. Și totuși, cum ajută acest ingredient găluștele să fie atât de bune? 

De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în găluște / Foto: Shutterstock
De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în găluște / Foto: Shutterstock

Găluștele sunt delicioase, dar uneori pot reprezenta o adevărată provocare pentru gospodinele care doresc să obțină un rezultat pufos și delicios. Și totuși, sunt și cele care știu că bicarbonatul de sodiu este adesea adăugat în găluște tocmai pentru a le face mai pufoase și mai moi. Nimic nu se compară cu o supă fierbinte de pui în care plutesc agale dodoloașe de găluște pufoase, fragede și delicioase, care se topesc pur și simplu în gură. Te-ai întrebat vreodată, însă, cum le ajută bicarbonatul de sodiu să fie atât de bune?

De ce se adaugă bicarbonat de sodiu în găluște

În primul rând, acest ingredient pus în găluște crește pH-ul aluatului. Bicarbonatul de sodiu este o bază și reacționează cu acidul din aluat, generând dioxid de carbon. Aceasta este o reacție chimică care face aluatul să crească și să devină pufos.

Apoi, crește volumul. Dioxidul de carbon eliberat în timpul reacției cu bicarbonatul de sodiu face aluatul să crească și să capete o textură aerată. Iar datorită acestui lucru, găluștele devin mai pufoase și mai ușoare.

În final, bicarbonatul de sodiu adăugat în gălulte neutralizează aciditatea. Anumite ingrediente din aluat, precum iaurtul sau laptele acru, pot conține acizi. Bicarbonatul de sodiu neutralizează acești acizi, contribuind la îmbunătățirea texturii și gustului găluștelor.

Pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu în găluște, este important să alegi cu atenție ingredientele și să ai în vedere compatibilitatea lor chimică. De obicei, se adaugă bicarbonat de sodiu în combinație cu ingrediente acide, cum ar fi iaurtul sau laptele acru, pentru a asigura o reacție eficientă și a obține rezultatele dorite.

image
image
image
image
image
image
Barfa jpg
northern hemisphere 3591569 1280 jpg
avantajele unui credit nebancar jpeg
zodii meteoriti png
reconstructie par 1536x1024 jpg
par vopsit jpg
supa pui shutterstock1 jpg
infidele 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net