Dovlecei gratinați, rețeta ideală pentru mesele de vară. Se prepară în doar 10 minute și are un gust demențial. VIDEO

Cei care se află în căutarea unei cine rapide, sănătoase și gustoase, au acum o soluție ideală: dovleceii gratinați, preparați cu ingrediente simple, la îndemână, dar cu un rezultat final demn de un restaurant. Rețeta se pregătește în doar câteva minute, iar gustul cucerește de la prima porție.

Dovlecei gratinați / FOTO: Shutterstock
Dovlecei gratinați / FOTO: Shutterstock

Dovlecei gratinați, rețeta ideală pentru o cină de vară

Ingrediente puține, gust maxim

Lista de cumpărături este scurtă, iar multe dintre ingrediente se găsesc deja în bucătărie:

  • 2 dovlecei proaspeți
  • 1 cănuță de pesmet
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • un vârf de linguriță de sare
  • câteva fâșii de prosciutto cotto (șuncă fiartă)
  • mozzarella sau cașcaval ras (de preferat uscat, fără lichid)

Mod de preparare – pas cu pas

Dovleceii se taie în fâșii subțiri și se trec printr-un amestec format din pesmet, parmezan ras, sare și puțin piper, după gust. Fâșiile astfel pregătite se așază într-o tavă tapetată cu puțin ulei de măsline, una lângă alta, pentru a crea un prim strat.

Urmează un strat de prosciutto cotto, peste care se adaugă mozzarella rasă sau cașcaval. Procesul se repetă de două ori, alternând straturile, iar la final, preparatul se acoperă cu un ultim strat de dovlecei și o generozitate de brânză rasă.

Preparatul se coace în cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de 30-35 de minute, până când capătă o crustă aurie, crocantă și apetisantă.

Recomandarea bucătarului

Preparatul se potrivește perfect cu o salată ușoară de rucola. Pentru dressing, este suficient un strop de ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper. Opțional, se pot adăuga câteva fâșii de parmezan pentru un plus de aromă. Acești dovlecei gratinați pot deveni rapid una dintre rețetele preferate ale familiei – sunt ușor de făcut, economici și extrem de versatili. Pot fi serviți ca fel principal vegetarian (în varianta fără prosciutto) sau ca garnitură sofisticată alături de un preparat din carne.

Rețeta face parte din seria de recomandări culinare ale paginii „Cosânzenele Gătesc”, o sursă constantă de idei proaspete și gustoase pentru mesele de zi cu zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
înșelat jpg
zodii jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Ciorba rădăuțeană împlinește 40 de ani de când a intrat în meniurile restaurantelor  A fost inventată de o bucătăreasă din Bucovina jpeg
picioare reci_shutterstock 674389267 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
zodii, foto shutterstock jpg
zodii care au de platit o karma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net