Drob de pui pentru masa de Paște. Rețeta simplă și gustoasă pe care trebuie să o încerce orice gospodină
Paștele se apropie cu rapiditate, iar gospodinele se află pe ultima sută de metri cu pregătirile. Fie că este vorba de curățenia generală, de rețete care mai de care mai desăvârșite, ele încearcă să își facă timp pentru a pune totul la punct. Masa de Paște joacă un rol important, nelipsite de pe ea fiind ouăle roșii, drobul, pasca, sarmalele sau cozonacii.

Astăzi vă prezentăm cea mai simplă, rapidă și delicioasă rețetă de drob de pui pentru Paște. Iubitorii de mâncăruri tradiționale cu siguranță vor fi cuceriți de acest preparat. Mai jos regăsiți lista ingredientelor și pașii pe care trebuie să îi urmați.
Cum să pregătești un gustos drob din piept de pui pentru masa pascală
Drob de pui pentru Paște – cea mai simplă și delicioasă rețetă:
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui
- 1 piept de pui
- 5 ouă
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de grăsime de pasăre (sau ulei)
- Condimente pentru pui
- Sare, piper – după gust
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
1. Fierbe carnea
Pune organele de pui (ficăței, dar în funcție de gust și inimi și pipote) împreună cu pieptul de pui la fiert, în apă cu sare, vreme de aproximativ 30 de minute.
2. Lasă-l la răcit și toacă-l
După ce s-au fiert toate ingredientele de mai sus, lasă-le să se răcească, apoi toacă-le mărunt sau dă-le prin mașina de tocat carne pentru a le pregăti pentru umplutură.
3. Prepară compoziția
Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu:
- 5 ouă bătute;
- verdeața tocată (mărar și pătrunjel);
- ceapa și usturoiul călite în 2 linguri de grăsime de pasăre;
- sare, piper și condimente pentru pui, după gust;
4. Coace compoziția și servește-o cum preferi tu
Pune compoziția într-o tavă tapetată (sau căptușită cu hârtie de copt) și coace în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de aproximativ 1 oră. Lasă drobul să se răcească suficient timp înainte de a-l tăia, potrivit site-ului bucataras.ro.