Energizează-te cu un tort aromat de cafea!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 5 ouă, 120 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 100 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 4 linguri ulei
Pentru crema de cafea: ½ l lapte 1 ou, 2 gălbenuşuri, 180 g zahăr, 60 g făină, 4 linguri cafea solubilă
Pentru crema de unt: 250 g unt, 3 linguri lichior de cafea, 150 g zahăr
Pentru ornat: ciocolată neagră şi cafea boabe
Mod de preparare:
Baţi gălbenuşurile spumă şi adaugi treptat 2/3 din zahăr, plus zahărul vanilat. Baţi în continuare până obţii o cremă spumoasă.
Adaugi albuşurile bătute spumă împreună cu restul de zahăr şi baţi bine.
Pui treptat făina cernută cu praful de copt şi uleiul. Torni aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o dai la copt, la foc potrivit.