FOTO Chiftele de orez (reţetă siciliană)
Dacă nu ai fost niciodată în Sicilia, dar îţi doreşti foarte mult, poţi mai întâi să afli care sunt secretele bucătăriei tradiţionale din acest colţ de lume. Unul din aceste secrete este reţeta de chiftele de orez tradiţional siciliene. Nu e nimic complicat, ba din contră, totul este foarte simplu.
Ingrediente:
Pentru risotto:3 linguri ulei de măsline2 căni de orez (ar trebui să cumperi unul special pentru risotto şi de mai bună calitate)115 ml vin alb1 l supă de puisare1 ou
Pentru umplutură:mozzarella, tăiată în bucăţelesos marinara sau sos bolognese (opţional)
Pentru crustă:făină2 ouă bătutepesmet
Mod de preparare
Prepară risotto astfel: adaugă orezul într-o oală în care ai încins puţin ulei şi amestecă incontinuu timp de 1-2 minute. Adaugă repede vinul alb, dar tot în timp ce amesteci. Pe flacără medie spre mare, începe să torni din supa de pui, încet-încet, câte puţin, dar amesteci mereu până când ai consumat toată supa, iar orezul este al dente.