Gogoși vegane. Sunt moi, pufoase, delicioase și nu au nici ouă și nici lapte

Gogoși fără ouă și lactate? Da, se poate! Această rețetă îți va arăta cum să prepari gogoși vegane incredibil de moi și pufoase, fără a face compromisuri la gust sau textură. Fie că urmezi o dietă vegană sau doar vrei o alternativă mai ușoară, aceste gogoși sunt alegerea perfectă!

Gogoși vegane. Foto: arhiva.
Gogoși vegane. Foto: arhiva.

De ce să alegi gogoșile vegane?

Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi, dar mulți cred că fără ouă și lapte nu vor ieși la fel de pufoase. Secretul este să folosim ingredientele potrivite și să respectăm timpul de dospire, iar rezultatul va fi spectaculos!

Rețeta pentru gogoși vegane

Porții: 4-6 persoane

Timp de preparare: 120 minute

Timp de gătire: 10 minute

Dificultate: Ușoară

Ingrediente necesare

260 g făină albă

35 g zahăr

4 g drojdie uscată (sau 12 g drojdie proaspătă)

2 g sare

150 ml apă călduță

35 ml ulei vegetal

Ulei pentru prăjit

Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, drojdia și sarea. Adaugă treptat apa călduță și uleiul, frământând ușor până obții un aluat moale și elastic. Dacă este prea lipicios, mai adaugă puțină făină.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de o oră, până își dublează volumul.

Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm. Folosește un pahar sau un tăietor de prăjituri pentru a tăia cercuri. Dacă vrei gogoși cu gaură în mijloc, folosește un capac mic sau un dop de sticlă.

Așază gogoșile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și acoperă-le. Lasă-le să se odihnească 15-20 de minute pentru a deveni și mai pufoase.

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu. Verifică temperatura cu un mic test: pune o bucățică de aluat în ulei – dacă sfârâie și se ridică la suprafață, uleiul este pregătit.

Prăjește gogoșile 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Presară zahăr pudră, scufundă-le în ciocolată vegană topită sau umple-le cu gem de fructe. Pentru un plus de aromă, poți adăuga scorțișoară sau vanilie.

Sfaturi pentru gogoși perfecte

Dospirea este cheia! Cu cât aluatul crește mai bine, cu atât gogoșile vor fi mai pufoase.

Nu supraîncălzi uleiul. Dacă este prea fierbinte, gogoșile se vor arde la exterior și vor rămâne crude în interior.

Experimentează cu arome! Poți adăuga puțină coajă de lămâie sau portocală pentru un gust special.

Această rețetă simplă demonstrează că gogoșile vegane pot fi la fel de delicioase și pufoase ca cele tradiționale. Încearcă-le și bucură-te de un desert de casă, sănătos și fără ingrediente de origine animală!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii meteoriti png
chiftele pexels jpg
image png
Banner Casa Gustului 1280x720 jpg
Exercitii pentru barbia dubla  Sursa foto shutterstock 2399863527 jpg
coafura tunsoare femeie istock jpg
nutella de casa jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net