Ingredientul pe care trebuie să-l pui în carnea tocată atunci când faci chiftele. Vor ieși pufoase și gustoase

Chifteluțele, aceste delicii simple și reconfortante, sunt nelipsite din bucătăriile noastre și sunt întotdeauna pe placul celor mici, dar și a celor mari. Cu toate acestea, secretul pentru ca aceste minunății să iasă pufoase și gustoase stă într-un ingredient special care transformă preparatul într-o adevărată experiență culinară. Care este acest ingredient și cum să îl folosești pentru a obține chifteluțe perfecte? Hai să descoperim împreună!

Chiftele. Foto: Shuterstock.
Chiftele. Foto: Shuterstock.

Ingredientul cheie care o să te ajute să ai chifteluțe pufoase

Pentru a obține chifteluțe pufoase și aerate, un ingredient esențial de adăugat în carnea tocată este amidonul din cartofi. Acest ingredient nu numai că ajută la legarea ingredientelor, dar și conferă chifteluțelor o textură fină și gustoasă, fără să le încarce cu greutatea altor aditivi.

Rețetă simplă și rapidă pentru chifteluțe perfecte

Iată o rețetă simplă și rapidă pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe:

Ingrediente necesare pentru această rețetă de chiftelute

- 500 g carne tocată (de vită, pui, porc sau un amestec)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- 1 linguriță de boia dulce
- 2-3 linguri de amidon din cartofi
- verdeață proaspăt tocată: mărar, pătrunjel.

Cum se prepară chifteluțele pufoase. Pas cu pas

1. Într-un bol încăpător, pune carnea tocată și adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit și verdeața proaspăt tocată.

2. Condimentează după gust cu sare, piper, cimbru, oregano și boia dulce.

3. Adaugă amidonul din cartofi și amestecă bine compoziția cu mâinile, până când toate ingredientele sunt omogenizate.

4. Dacă folosești carne de pui sau de curcan, adaugă și 2 linguri de ulei în compoziție pentru a menține chifteluțele suculente.

5. Modelează chifteluțele cu mâinile ude, apoi prăjește-le într-o tigaie cu ulei încins sau coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până când sunt rumenite uniform.

Adăugarea amidonului din cartofi în carnea tocată pentru chifteluțe este un truc simplu și eficient pentru a obține un preparat delicios și aerat. Urmează această rețetă simplă și savurează cele mai gustoase chifteluțe alături de cei dragi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hagi jpg
image
image
image
image
image
image
click jpg
pears 8396722 1280 jpg
paste in sos de tomate jpeg
1 salata de vinete cu ardei copti jpg jpeg
horoscop 17 martie webp
parfum cu note picante si lemnoase jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net