Învaţă să prepari un cremşnit aromat!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru foi: 300 g făină, 125 g margarină, 125 g smântână, 1 praf de sare
Pentru cremă: 900 ml lapte dulce, 6 ouă, 250 g zahăr, 80 g făină, 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amesteci făina, un praf de sare şi smântâna. Adaugi jumătate din cantitatea de margarină înmuiată şi frămânţi un aluat tare, pe care îl dai la rece pentru o oră.
Întinzi aluatul într-o foaie groasă, pui la mijloc restul cantităţii de margarină, împătureşti şi dai din nou la frigider pentru încă o oră.
Împarţi aluatul în două, întinzi fiecare bucată de aluat în foaie de 1 cm grosime şi le pui la copt pe dosul unei tăvi presărate cu făină, aceeaşi tavă în care vei monta ulterior cremşnitul.Află aici reţeta completă de cremşnit