Mâncărică de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. O rețetă sănătoasă și extrem de delicioasă

Dacă ești în căutarea unei rețete sănătoase și gustoase, mâncărica de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar este alegerea perfectă. Această rețetă simplă și rapidă combină ingrediente proaspete și aromate pentru a crea un preparat savuros, ideal pentru prânz sau cină.

Fasole verde. Foto: arhiva.
Fasole verde. Foto: arhiva.

Ingrediente necesare pentru această rețetă

- 500 g fasole verde proaspătă sau congelată
- 3-4 roșii mari, coapte
- 4-5 căței de usturoi
- 1 ceapă medie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 legătură de mărar proaspătă
- Sare și piper după gust

Cum se prepară mâncărica de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar

Spală bine fasolea verde, taie capetele și rupe păstăile în bucăți de 4-5 cm. Apoi, toacă mărunt ceapa și usturoiul. Spală roșiile și taie-le în cuburi mici. Toacă mărunt mărarul proaspăt.

Într-o oală mare, adaugă apă cu puțină sare și adu-o la fierbere. Adaugă fasolea verde și fierbe-o timp de 10-12 minute, până devine fragedă, dar încă crocantă. Scurge fasolea și pune-o deoparte.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și sotează-o până devine translucidă. Adaugă usturoiul și continuă să sotezi pentru încă 1-2 minute, până devine auriu.

Adaugă roșiile tăiate în tigaie și gătește-le timp de 5-7 minute, amestecând ocazional, până când se formează un sos gros. Condimentează sosul cu sare și piper după gust.

Adaugă fasolea verde în tigaie și amestecă bine, astfel încât să se acopere uniform cu sosul de roșii. Gătește totul împreună pentru încă 5 minute, până când fasolea este complet pătrunsă de arome. Oprește focul și adaugă mărarul tocat peste mâncărică.

Amestecă bine pentru a distribui uniform mărarul și lasă preparatul să se odihnească pentru câteva minute înainte de servire.

Mâncărica de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar se poate servi ca atare sau ca garnitură alături de diverse preparate din carne sau pește. Este delicioasă atât caldă, cât și rece, și poate fi acompaniată de o felie de pâine proaspătă sau de mămăligă.

Această rețetă este nu doar gustoasă, dar și sănătoasă, fiind bogată în fibre, vitamine și antioxidanți. Preparatul este ideal pentru toți cei care doresc să includă mai multe legume în alimentația lor, bucurându-se în același timp de o mâncare aromată și plină de savoare.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
1 trucuri sprancene jpg jpeg
horoscop shutterstock jpg
1 limonada cu ghimbir jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net