O reţetă de Paşte de la bucătarul Horia Vîrlan: Deliciu cu cremă de brânză

Ultima actualizare:

    Deliciu cu cremă de brânză
Deliciu cu cremă de brânză

Ingrediente: Pentru blat: 500 g făină, 80 g zahăr, 250 ml lapte dulce, 40 g drojdie, 80 ml ulei, 1 praf de sare. Pentru umplutură: 3 ouă, 150 g zahăr, 750 g brânză de vaci, 2 linguri smântână, 100 g stafide, coajă de portocală rasă. Pentru glazură: 2 albuşuri, 150 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie.

Preparare: Amesteci drojdia cu lapte cald, adaugi o lingură de făină şi o lingură de zahăr, laşi la dospit până îşi dublează volumul, apoi amesteci cu restul ingredientelor pentru blat şi frămânţi un aluat omogen şi consistent, pe care îl laşi la loc cald să dospească circa 40 de minute. Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, smântâna şi coaja de portocală rasă, adaugi stafidele şi la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă.

Laşi crema la rece până e gata aluatul. Întinzi aluatul în două foi, aşezi prima foaie într-o formă rotundă, torni umplutura de brânză şi acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Introduci forma în cuptor pentru circa o oră. O laşi să se răcească în formă. Baţi albuşurile cu zahărul pudră, adăugând treptat câte puţină zeamă de lămâie până se formează o compoziţie albă. Cu ajutorul unui poş, decorezi tarta cu glazura de lămâie şi o laşi la rece până în momentul servirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rosii tomate istock jpg
bicarbonat de sodiu jpg
crema de fata de zi indah jpg
urmeaza prapad pentru 2 zodii logo jpg
UNTOLD X jpeg
festival jpg
salcie plangatoare istock jpg
paste smanatana istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net