O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă albă
Ultima actualizare:
Ingrediente3 gulii 2 morcovi½ ţelină 1 ardei gras1 cartof 1 dovlecel1 ceapă 5-6 ciuperci proaspete1 lingură orez 2 linguri uleipătrunjel verde4 linguri smântânăzeamă de lămâiesare piper
Preparare
1. Cureţi guliile de coajă şi restul zarzavaturilor, le speli, le tai cuburi sau fâşii, după caz, şi le căleşti cu ulei şi două linguri de apă până se înmoaie. Adaugi orezul spălat, acoperi cu apă caldă şi laşi totul să fiarbă 15-20 de minute, până când sunt bine fierte.
2. Potriveşti gustul de sare, piper, adaugi zeamă de lămâie, după preferinţă, şi dregi cu o lingură de smântână.
3. Serveşti supa caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi piper proaspăt măcinat şi adaugi restul de smântână direct în farfurie.