O reţetă gustoasă pe zi: Cremă de dovlecei
Ultima actualizare:
Ingrediente250 g dovlecei 10 g făină 100 ml lapte 25 g smântână un vârf de cuţit de sare 2 rămurele de mărar½ l apă 50 g nuci
Preparare
1. Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă. Apoi îi scurgi şi păstrezi zeama.
2. Între timp, desfaci făina în lapte astfel încât să obţii un sos alb, nefiert.
3. Pasezi dovleceii foarte fierţi, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeamă în care au fiert dovleceii şi pui din nou pe foc pentru două clocote.
4. Laşi supa să se răcorească, îi pui smântâna, nucile şi mărarul tocat şi serveşti călduţă, nu fierbinte!