O reţetă gustoasă pe zi: Gulii umplute
Ingrediente8 gulii medii (câte 2 pentru fiecare porţie)Pentru umplutură800 g carne tocată, după gust2 morcovi mari1 lingură de zahărsare piperPentru sos2 linguri ulei1 lingură făinăsupa în care au fiert guliilemiezul de gulii scobit4 linguri smântână sare piper8 linguri orez
Preparare
1. Cureţi guliile de coajă, le speli, le scobeşti cu grijă pentru a nu le rupe şi păstrezi miezul. Fierbi guliile în apă cu sare şi le strecori, păstrând zeama în care au fiert.
2. Separat, fierbi şi morcovii întregi în apă cu sare, la care adaugi o lingură de zahăr.
3. Toci mărunt jumătate din cantitatea de miez şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tocată şi o căleşti împreună cu miezul până îşi schimbă complet culoarea. Umpli guliile cu acest amestec şi le aşezi într-o formă termorezistentă împreună cu morcovii tăiaţi rondele, orezul ales şi spălat şi miezul păstrat al guliilor, pe care îl tai cuburi.
4. Amesteci uleiul, făina, supa de gulii, sare şi piper, după gust, şi adaugi acest amestec în forma cu gulii, pe care o introduci la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi vasul şi torni smântâna peste orez, morcov şi miezul guliilor. Mai laşi 5 minute la cuptor.