O rețetă gustoasă pe zi: Jeleu de prune
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Jeleu de prune.
Ingrediente Jeleu de prune:
1 kg prune, 100 g zahăr, 150 ml apă, 1 plic gelatină, 100 g frișcă, 50 g migdale, 100 g ciocolată.
Preparare Jeleu de prune:
Torni apa într-o oală, adaugi prunele feliate, zahărul și lași să fiarbă 10-15 minute, apoi dai deoparte și pasezi prunele cu o furculiță. Strecori sucul obținut, apoi pui prunele într-o strecurătoare și le lași să se scurgă 2-3 ore. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în sucul de prune. Îl torni în pahare, pe care le dai la rece peste noapte. Bați frișca rece, o răstorni în poș și o pui peste jeleu, presari migdalele zdrobite și pui ciocolată rasă. Servești imediat.