O rețetă gustoasă pe zi: Osso bucco
Rețera gustoasă de azi este Osso bucco.
Ingrediente Osso bucco:
4 felii rasol de vițel, cu tot cu os, 2 cepe, 2 linguri făină, 2 căței de usturoi, 1 morcov, 150 g rădăcină țelină, 4 linguri ulei, 150 ml vin roșu, 200 ml sos de roșii, sare, piper, 1 foaie de dafin; Pentru polenta: 200 g mălai, 800 ml apă, 1 linguriță sare, 3 linguri unt, 100 g parmezan.
Preparare Osso bucco:
Cureți cepele, morcovul și rădăcina de țelină, apoi le toci. Treci bucățile de carne prin făină amestecată cu sare și piper, apoi le rumenești, una câte una, pe fiecare parte în uleiul încins. Le scoți pe o farfurie și pui în locul lor legumele și usturoiul tocat. După ce s-au rumenit 2-3 minute, torni vinul și condimentezi cu sare și piper, după gust. Lași să fiarbă 10 minute, apoi adaugi sucul de roșii, foaia de dafin și bucățile de carne. Torni apă caldă cât să acoperi cu 4-5 degete bucățile de carne, pui un capac și fierbi totul la foc mic. Amesteci din când în când și mai adaugi apă caldă, dacă mai este nevoie. Ții pe foc până se pătrunde carnea și scade ușor sosul. Pentru polenta, dai în clocot apa cu sarea, apoi presari mălaiul și amesteci până se omogenizează, fără a se forma cocoloașe. Reduci flacăra și fierbi polenta aproximativ 30 de minute, amestecând. Când capătă o consistență cremoasă, adaugi 2 linguri de unt și 75 g de parmezan. Mai fierbi 5 minute și, înainte să stingi focul, adaugi untul și parmezanul rămase. Amesteci și dai deoparte. Servești polenta alături de friptură.