O reţetă gustoasă pe zi: Paste cu sos de vinete

Preparare:

1. Se spală vinetele, se taie codiţele, se taie în patru pe lungime şi apoi cubuleţe. Se pudrează cu sare şi se lasă între două planşete înclinate pentru a se scurge zeama. Se clătesc cu un jet de apă rece şi se lasă din nou la scurs 10 minute, după care se călesc, pe toate părţile, în ulei bine încins, până se înmoaie bine. Se scot într-un castron şi se lasă acoperite 20 de minute.

2. În uleiul rămas, se adaugă usturoiul tocat mărunt (sau zdrobit), se căleşte puţin, apoi se adaugă pulpa de roşii, sare, piper şi busuioc tocat mărunt, după gust. Se lasă să fiarbă până scade zeama şi se îngroaşă ca un sos.

3. Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se aşază într-un vas termorezistent. Se adaugă vinetele, sosul de roşii, se amestecă uşor, apoi se presară deasupra telemea de oi sfărâmată. Se pune vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Se servesc calde.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
cub ioana ilie nastase png
8 boca arsenie  jpeg
mihai voropchievici jpg
cub mircea baniciu png
FotoJet jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
Senatorul PSD Niculae Badalau la sediul Directiei Nationale Anticoruptie foto Marian Iliescu
Catalin Botezatu png
image
image
image
image
horoscop jpg
mihai voropchievici jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg