O reţetă gustoasă pe zi: Paste cu sos de vinete

Ultima actualizare:

Preparare:

1. Se spală vinetele, se taie codiţele, se taie în patru pe lungime şi apoi cubuleţe. Se pudrează cu sare şi se lasă între două planşete înclinate pentru a se scurge zeama. Se clătesc cu un jet de apă rece şi se lasă din nou la scurs 10 minute, după care se călesc, pe toate părţile, în ulei bine încins, până se înmoaie bine. Se scot într-un castron şi se lasă acoperite 20 de minute.

2. În uleiul rămas, se adaugă usturoiul tocat mărunt (sau zdrobit), se căleşte puţin, apoi se adaugă pulpa de roşii, sare, piper şi busuioc tocat mărunt, după gust. Se lasă să fiarbă până scade zeama şi se îngroaşă ca un sos.

3. Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se aşază într-un vas termorezistent. Se adaugă vinetele, sosul de roşii, se amestecă uşor, apoi se presară deasupra telemea de oi sfărâmată. Se pune vasul la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Se servesc calde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
masca ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net