O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu jeleu de mere
Reţeta gustoasă de azi este prăjitură cu jeleu de mere.
Ingrediente Prăjitură cu jeleu de mere
200 g făină, 180 g zahăr, 150 g unt, 1 praf de sare, 4 ouă, 1 linguriță praf de copt; Pentru jeleu: 300 ml suc de mere, 30 g zahăr, 20 g gelatină, 500 g mere, ½ linguriță scorțișoară; Pentru décor: 2 mere, zahăr pudră.
Preparare Prăjitură cu jeleu de mere
Bați untul moale cu zahărul până obții o cremă. Adaugi ouăle, unul câte unul, și mixezi. Pui făina împreună cu praful de copt și cu zahărul vanilat. Mixezi la viteză mică. Răstorni aluatul într-o formă de copt tapetată și îl dai la cuptor, la 180 °C, 30-35 de minute. Pregătești jeleul. Cureți merele de coajă și de semințe, le tai cubulețe și le pui într-o cratiță. Adaugi 100 ml apă, zahărul, scorțișoara și lași merele la călit 15 minute. Hidratezi gelatina în 100 ml apă apoi o amesteci cu sucul de mere fierbinte. Pui amestecul pe foc până se topește gelatina. Blatul răcit îl tai în două. Peste prima bucată pui merele călite și torni siropul cu gelatină. Dai la frigider o oră. Ulterior, pui cealalaltă felie de blat peste jeleul de mere și decorezi prăjitura cu zahăr pudră, după gust și cu felii de mere.